fbpx

Săptămâna școlară de patru zile funcționează în sute de districte din SUA

Photo 5763258 © Erickn | Dreamstime.com

Numărul școlilor din SUA care optează pentru săptămâna școlară de patru zile este în creștere.

La fel este și aprecierea pentru acest program, în rândul educatorilor și al publicului, notează publicația de profil Education Week.

Adoptarea săptămânii școlare de patru zile a cunoscut o ascensiune în jurul anului 2008, deoarece un număr de districte în principal rurale au încercat să reducă costurile în timpul recesiunii economice. Dar creșterea numărului de districte care utilizează acest program a devenit vizibilă de la pandemie. De data aceasta, școlile fac schimbarea mai ales cu scopul de a stimula recrutarea și păstrarea profesorilor.

Săptămânile de patru zile au fost adoptate în aproape 900 de districte școlare la nivel național, a relatat Associated Press în septembrie 2023. Aceasta este o creștere semnificativă față de anul 2019, când aproximativ 650 de districte din 24 de state adoptaseră programul.

În statul Colorado, aproape două treimi din districtele școlare au ales programul de patru zile, împreună cu școli individuale din alte părți ale statului, conform Proiectului de finanțare a școlilor. De asemenea, mai mult de un sfert din districtele din Missouri au săptămâni de patru zile. Dar la nivel național, ele reprezintă încă doar un mic segment din cele peste 13.000 de districte școlare ale națiunii.

Aproape 95% dintre profesorii chestionați într-un sondaj recent al Centrului de Cercetare EdWeek au spus că districtele lor au încă un program tradițional de cinci zile.

Cu toate acestea, pe măsură ce tot mai multe districte adoptă modelul de patru zile, membrii comunității, profesorii, directorii și liderii districtelor devin din ce în ce mai mult deschiși față de această variantă, potrivit cercetărilor sociologice.

Photo 5763258 © Erickn | Dreamstime.com

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.