17 decembrie 1917: Moare Elizabeth Garrett Anderson

Elizabeth Garrett Anderson s-a născut în Whitechapel, Londra, la data de 9 iunie 1836 și a fost prima femeie din Marea Britanie care a reușit să devină fizician, medic chirurg și co-fondator al primului spital care a angajat personal de sex feminin.

După ce a terminat școala, familia ei dorea ca aceasta să se căsătorească și să-și întemeieze o familie, dar planurile tinerei erau altele. Aceasta s-a împrietenit cu Elizabeth Blackwell, prima femeie fizician din America, iar în urma încurajărilor ei, Anderson a decis că vrea să devină doctor.

Desigur, încercările ei de a se înscrie la o școală medicală nu au dat roade, din cauza faptului că era femeie. S-a înscris, în final, la Școala de Asitente a spitalului Middlesex și a început să meargă la cursurile dedicate bărbaților din cadrul școlii, unde a și a reușit să obtină diploma, deoarece regulamentul nu specifica nimic împotriva femeilor, dar a terminat cu greu, trecând printr-o discriminare continuă din partea colegilor ei băieți. Nu a renunțat până nu și-a obținut diploma de medic, așa că a început să învețe franceza singură și s-a înscris la Medicină la Universitatea din Paris.

În 1872, Anderson a fondat primul spital cu personal exclusiv feminin, iar în 1876, perseverența ei în a pava drumul viitoarei generații de femei care vor să devină doctori a dat rezultate, iar femeilor le-a fost permis să se înscrie la școli medicale. În 1908, ea a devenit și prima femeie primar din Anglia și prima femeie decan a unei facultăți de medicină.