18 decembrie 1939: Se naște Harold Varmus

Harold Eliot Varmus s-a născut pe 18 decembrie 1939 în New York și a fost un virolog american. A absolvit Universitatea Harvard în 1962 și Universitatea Columbia în 1966, apoi a început să studieze bacteriile la Institutul Național de Cancer din Maryland.

Varmus a început să studieze alături de J. Michael Bishop și au fost primii care au descoperit că gene normale din celule sănătoase ale corpului uman pot deveni  cancerigene dacă sunt expuse unor factori provocatori. Această teorie a reușit să le înlocuiască pe cele anterioare, deoarece s-a dovedit a fi cea corectă. Cercetările lui Varmus și Bishop au schimbat pentru totdeauna ceea ce se credea a fi știut despre cancer.

În 1989, cei doi au primit Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicină. În 1993 a fost propus de către Președintele Bill Clinton pentru a deveni directorul Institutului Național de Sănătate. Ca director, Varmus a reușit să dubleze bugetul alocat cercetărilor institutului, a înființat clinici noi și a încurajat cercetarea medicală la nivel global.

Pe 17 mai 2010, Casă Albă a anunțat că Varmus va deveni noul director al Institutului Național de Cancer, după ce Președintele Barack Obama i-a oferit postul. Pe 4 martie 2015, acesta și-a dat demisia și s-a întors la a fi profesor.