fbpx

Vacanțe de vară de 4 săptămâni, propuse în Anglia. Raport: Calendarul școlar este „blocat în epoca victoriană”

Anglia ar trebui să renunțe la calendarul școlar „blocat în epoca victoriană” și să-l înlocuiască cu vacanțe de vară mai scurte și vacanțe mai lungi între semestre, pentru a îmbunătăți viața elevilor și profesorilor, potrivit unui raport al Fundației Nuffield, scrie The Guardian.

Recomandarea de revizuire a calendarului școlar apare în raportul privind abordarea inegalităților în educație post-pandemie, ce urmează să fie publicat luna viitoare. „Este timpul să luăm în considerare reformele unui calendar școlar care a rămas blocat în epoca victoriană”, se arată în raportul care recomandă reducerea vacanțele de vară în școlile de stat, de la șase săptămâni la patru, și prelungirea vacanțelor din timpul anului școlar, de la o săptămână la două.

„Răspândirea mai uniformă a vacanțelor școlare pe tot parcursul anului are sens educațional: îmbunătățirea bunăstării elevilor și a vieții profesionale a profesorilor fără costuri suplimentare, echilibrarea costurilor de îngrijire a copiilor pentru părinți și, potențial, creșterea rezultatelor școlare pentru mulți copii. Reducerea vacanțelor de vară de la șase săptămâni la patru săptămâni ar oferi în continuare timp adecvat pentru ca profesorii să se recupereze, în timp ce pauzele de două săptămâni în timpul semestrului din februarie și octombrie ar oferi timpul liber necesar în cele mai obositoare părți ale anului școlar”, a dcclarat Lee Elliot Major, profesor de mobilitate socială la Universitatea din Exeter și unul dintre autorii raportului.

Raportul spune că apelurile pentru reducerea duratei vacanțelor se concentrează adesea pe potențialele pierderi de învățare în timpul verii. Unora dintre elevi, în special cei din medii defavorizate din punct de vedere financiar și cei cu nevoi suplimentare de învățare, le este greu să revină la învățare după vacanțe lungi de vară. 

Apelul la modificări vine în urma propunerilor guvernului galez de modificări ale anului școlar care începe în 2025-2026, reducând inițial vacanța de vară la cinci săptămâni, cu un semestru mai lung în toamnă. Aceasta ar putea fi urmată de măsuri mai radicale, cum ar fi o reducere suplimentară la patru săptămâni de vacanță în timpul verii și ajustarea calendarului sărbătorilor de Paște.

Trustul Unity Schools Partnership a declarat că experimentul său cu un semestru mai lung în toamna anului trecut a înregistrat o scădere bruscă a absențelor în rândul elevilor și profesorilor, dar că unii părinți s-au opus din cauza dificultăților de îngrijire a copiilor.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.