fbpx

ISJ Iași: 81% dintre elevii din mediul rural au luat note sub 5 la matematică, la simulare

81% dintre elevii din județul Iași au luat note sub 5 la proba de matematică a simulării de Evaluare Națională.

Informația este menționată într-un raport publicat, azi, de Inspectoratul Școlar Județean Iași.

În mediul urban, procentul elevilor care nu au reușit să ia note peste 5 la proba respectivă este de peste două ori mai mic: doar 41% sunt în această situație.

Discrepanța între rezultatele elevilor din mediul rural și ale celor din rural este observată și de ISJ Iași:

”Se constată, din analiza rezultatelor, menținerea decalajului între rezultatele obținute pe medii de rezidență, amplificat în contextul simulării probei scrise la matematică din luna februarie 2024 și reflectat într-o proporție de 43.90%.”

”La nivelul județului, există o distribuție disproporționată a tranșelor de note, cu un maxim atins în tranșa notelor cuprinse între 3.00-3.99. Mediul urban înregistrează o distribuție mai echilibrată a notelor pe fiecare tranșă, în timp ce mediul rural, așa cum ilustrează și nivelul general al promovării, concentrează cea mai mare parte a notelor în tranșele cuprinse între 2.00-2.99, 3.00-3.99 și 4.00-4.99. Se impune, în acest context, orientarea programului de pregătire a elevilor spre dezvoltarea competențelor matematice de bază, în perioada următoare”, afirmă autorii raportului.

La simularea probei scrise de matematică, 10 elevi din județul Iași au obținut nota maximă – 1 elev de la Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași, 1 elev de la Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași și 8 elevi de la Colegiul Național Iași.

În județul Iași, un elev de la Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași a obținut nota 10 la ambele probe al simulării examenului.

Documentul poate fi accesat, integral, aici: 

Raport simulare EN – februarie 2024 – public (1)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.