fbpx

Școala Metropolitană A.R.C., sector 3, București

București - Sector 3

Prezentare

„Am pornit la drum in 2008 cu acest gând: cum educăm un copil, ACEST copil al generaţiei Z, să devină o fiinţă funcţională şi fericită în această lume complexă şi dinamică a sec al XXI-lea, să crească fără teama că povestea lui nu are sens.

Ne dorim să formăm un om curios şi independent, de-a lungul întregii vieți, un cetăţean responsabil şi implicat în schimbarea socială, care îndrăgeşte artele, minunile lumii fizice și oamenii, care este conştient de calităţile sale şi învaţă să le folosească pentru a rezolva problemele complexe cu care se va confrunta.

Şcoala Gimnazială Metropolitană ARC, constituie un spaţiu comunitar care oferă o atmosferă de deplină armonie, toleranţă şi întelegere, a egalităţii de şanse şi a multiculturalismului. Pe de altă parte, prin abordarea transdisciplinară a procesului de predare-învăţare promovăm ocrotirea şi perpetuarea valorilor naţionale, a tradiţiilor culturale specifice, în contextul european.

Oferta noastră educaţională, rezultatele elevilor noştri, echipa de profesori şi manageri, implicarea în viaţa comunităţii reprezintă o frumoasă carte de vizită: premiile obţinute la olimpiade, la concursuri civice, la examenele Cambridge, concursurile de matematică aplicată şi limbi moderne Cangurul, participarea la activităţile Cluburilor Europene, statutul de Centru de Examinare Cambridge, afilierea la Centrele UNESCO, cursul de multiculturalitate si cursul de debate în limba română, elaborate de profesorii şcolii noastre, Clubul de debate în limba engleză, derulat în parteneriat cu Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică- ARDOR, Clubul Micii Antreprenori Sociali, cursurile opţionale de educaţie antreprenorială, evenimente de strângere de fonduri pentru a susţine proiecte sociale de anvergura, parteneriatele cu muzee şi ONG-uri pentru diverse proiecte.

Colaborăm cu profesionişti din artă, ştiinţă şi tehnologie, antreprenori şi iniţiatori de proiecte sociale care ne oferă expertiză în orientarea strategică şi în diverse proiecte de dezvoltare a şcolii.

Interacţiunile cu echipa şcolii, cu psihologul nostru, cu întreaga comunitate ARC, cu invitaţi şi parteneri educaţionali din ţară şi străinătate selectaţi cu responsabilitate de echipa noastră, experienţele relaţionale în mediul formal şi non-formal, la clasă, în cluburile şcolii, participarea la proiecte şi evenimente în afara şcolii, formează la elevii noştri obiceiuri valoroase pentru întreaga viaţă şi tăria de a înfrunta sentimentele și gândurile asociate cu situațiile dificile.

Credem că fiecare copil poate schimba lumea într-un mod profund, daca înzestrarea sa naturală este valorificată în deprinderi pentru tot parcursul vieţii, dacă învaţă cu bucurie, dar şi cu dedicaţie, disciplină şi efort constant pentru a avea performanţe profesionale şi o viaţă echilibrată.

Toţi suntem responsabili pentru cum va arata lumea de mâine şi pentru povestea copiilor noştri!”

Daniela Costachel, Fondator Şcoala Gimnazială Metropolitană A.R.C.

Vezi mai mult

Noutăți / activități

Galerie foto