fbpx

„Perspectiva transdisciplinară în educație”, videoconferință organizată de Fundația Romanian Business School

Fundația Romanian Business School a organizat miercuri, 10 iunie 2020, ora 19:00 video-conferința „Perspectiva transdisciplinară în educație”, în cadrul proiectului inițiat anul trecut Our Target:Understanding the World! Evenimentul a fost oferit tuturor celor care activează în domeniul educației și în domenii suport pentru educație.

Invitați Dr. ing. Florin Munteanu ( Fondator al Centrului pentru Studii Complexe- România), Fred Garnett -Research Associate London Knowledge Lab (UK); Dakmara-Ana Georgescu, PhD (expert în educație – UNESCO), Erol-Dan Licsandru PhD – Université de Montpellier Marie Curie Grant DYNANO (Franța).

În prima parte, experți în educație și cercetători au împărtășit viziunea lor asupra provocărilor din domeniu și au analizat tendințele mondiale. În partea a doua, a avut loc o dezbatere pe subiectele care s-au plasat în topul preferințelor participanților în sondajul realizat pe pagina evenimentului: cunoașterea și înțelegerea lumii; învățarea și predarea într-o lume complexă; soluții inter- multi- și transdisciplinare.

La final, în sesiunea de Q&A, participanții au adus în discuție problemele actuale cu care se confruntă profesorii din România și Republica Moldova.

“ În ultimii ani asistăm la o dezvoltare fără precedent a unui spaţiu virtual de sinteză, în care, principial, colaborarea este generată de punerea în comun a datelor, de stimularea colaborării interdisciplinare fără bariera limbii sau a limitării la scara unei națiuni. Se împărtășesc pentru prima oară  date, informaţii, păreri, programe de calcul. Se concentrează zi de zi informaţia în programe din ce în ce mai eficiente şi se delocalizează tot mai mult forța de muncă. Munca la domiciliu capătă dimensiune planetară. Cel dinamic este favorizat să existe şi să se dezvolte” Dr.ing. Florin Munteanu, Center for Complexity Studies – UNESCO

Evenimnentul s-a derulat pe platforma zoom.

Fundația Romanian Business School