fbpx

Educație fără granițe – Festivalul internațional de limbă, cultură și civilizație românească “Primăvară românească, pretutindeni!” 2023

Fundația Romanian Business School, în parteneriat cu Școala Metropolitană ARC din București (membră ASP-net),  în colaborare cu edituri, biblioteci, muzee, școli  românești, personalități, inițiatori de proiecte culturale din România și din comunități românești din afara granițelor organizează în perioada 1-3 martie 2023 a treia ediție a Festivalului internațional de limbă, cultură și civilizație românească “Primăvară românească, pretutindeni!” – online

Această ediție se desfășoară sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO și face parte din programul de activități dedicate aniversării a douăzeci de ani de la adoptarea Convenției UNESCO pentru patrimoniul imaterial.

Prin acest festival, organizatorii și-au propus să contribuie la un climat de armonie între comunități culturale din diferite țări prin intermediul educației pentru patrimoniu și prin promovarea valorilor culturale autentice, prin transmiterea în toată lumea a unui mesaj de pace și înțelegere specific fondului de bază al tradițiilor poporului nostru –  un îndemn la cunoaștere și o pledoarie pentru interculturalitate, pentru îmbogățirea patrimoniului universal al umanității.

Programul, care se derulează între orele 18:00 – 21:00, se adresează  elevilor, profesorilor, părinților din România și din comunitățile românești din afara granițelor.

În program sunt implicați elevi, profesori, scriitori, critici literari, directori de edituri, bibliotecari, jurnaliști, coordonatori de proiecte culturale.

Tematica abordată:

  1. Biblioteca și muzeul – spații alternative de educație

2.Proiecte si evenimente dedicate încurajării lecturii, promovării autorilor români  clasici și actuali din țară și din afara granițelor.

  1. Comunități românești- păstrătoare ale tradiției.Momente înregistrare și  live din comunitățile românești din Franța, Italia, Spania, Belgia, SUA, Serbia, Republica Moldova

În toate cele trei zile veți avea prilejul de a urmări interviuri, prezentări, momente artistice  live și înregistrate.

O mențiune specială:

Joi 2 martie, începând cu ora 16:00, va avea loc concursul LIVE de limbă și cultură,  pentru elevii care s-au înscris la secțiunea GIMNAZIU. Sunt integrate și selecții de produse ( format foto sau audio-video) ale elevilor înscriși la secțiunea PRIMAR. Participă elevi  din școlile din România și Republica Moldova.

Juriul este format din: Ligia Necula – redactor editura Casa Radio și realizator Radio România, Ramona Miza- scriitoare, Mircea Nechita – artist plastic, Florin Preda – bibliotecar Biblioteca Metropolitană București, Panseluța Mare – bibliotecar Filiala Ienăchiță Văcărescu- BMB, Delia Balaican – bibliotecar Biblioteca Academiei Române

În ultima zi a festivalului vor fi anunțate rezultatele concursului și se va face premierea câștigătorilor. Premiile vor fi oferite de Fundația Romanian Business School. Premii speciale vor fi acordate de parteneri.

 

Vă așteptăm și în 2023, să fim iar împreună timp de trei zile, români din țară și din afara granițelor cu dragoste de limba noastră, de moștenirea noastră culturală, indiferent de locurile și vremurile în care trăim: din Statele Unite până în Orientul Mijlociu, prin Franța, Spania, Belgia, Italia până în Serbia și Republica Moldova.

Festivalul se va derula pe platforma zoom. Cele mai importante momente vor fi transmise live pe pagina de facebook  a Fundației Romanian Business School.

https://www.facebook.com/romanianbusinessschool

Pentru detalii vă rugăm să ne contactați la adresa de email [email protected]