fbpx

Despre noi

MANIFESTO

Schimbăm atitudini, transformăm mentalități

Aceasta este prima platformă online dedicată educației private. Vei găsi așadar aici totul despre educația privată, într-un conținut editorial valoros, asigurat de profesioniști. Aici este lista de proximitate pentru unitățile școlare și, în același timp, aici este portalul formelor de educație ale viitorului. Tot aici găsești oferte de carieră. Această platformă este un vector de idei progresiste, iar valorile noastre sunt recunoașterea și promovarea valorii înseși, dialogul, modernitatea, dinamismul, flexibilitatea, echilibrul. Credem că schimbarea atitudinilor este singura care aduce transformarea mentalităților, astfel că platforma noastră este, de asemenea, un vehicul de bune practici, esențiale atunci când vine vorba despre transformarea profundă. Educația privată este o investiție, nu o cheltuială. Tot ce vrei să știi despre educația privată este aici.

 

DE CE?

Tot ce vrei să ştii despre educaţia privată este aici

Am căutat un loc în care să găsim cât mai mult despre educația privată din România. Și n-am găsit. Atunci, pe modelul „Ce n-ai faci“, zicală născută pe loc, ne-am gândit să creăm un loc în care să se afle totul despre educația privată din țara noastră: oameni, cariere, locuri, nouăți, idei bune și bune practici. Și l-am creat, acesta este.

Credem că lucrul cel mai responsabil pe care îl putem face pentru copiii noștri și pentru România viitorului este să căutăm soluții pentru îmbunătățirea urgentă a educației din România. Timp de 28 de ani, statul s-a dovedit un manager care a eșuat la fiecare încercare de a gestiona de unul singur acest domeniu: nesfârșite reforme care nu au dus nicăieri, confuzii legislative interminabile, incapacitatea de a furniza un buget suficient și direcționat către nevoile reale ale elevilor.

Este timpul să schimbăm perspectiva. Învățământul privat a fost privit, prea mult timp, ca un auxiliar al celui de stat, având percepția fie a unui produs de lux, fie a unei forme alternative de educație cu potențial mai mic din punctul de vedere al calității. Felul în care învățământul privat s-a dezvoltat arată că nu este nici pe departe nici una, nici alta: pe măsură ce oferta a crescut, prețurile s-au democratizat, iar elevii din școlile private au rezultate mult peste rata de 40% de analfabetism funcțional care este, în acest moment, produsul educației de stat.

Nu credem însă că aceste două forme de învățământ sunt antagonice și nici în concurență. Credem că șansa educației din această țară este ca ele să găsească linia de mijloc, a maturității și a înțelegerii că progresul poate veni doar din inovație și colaborare.

Credem că investiția în educație este singurul drum care poate oferi copiilor României șansa de a-și atinge potențialul. Educația privată este o investiție, nu o cheltuială.

Credem că statul ar trebui să încurajeze și să motiveze antreprenorii care doresc să creeze unități de învățământ private, iar aceștia din urmă trebuie să înțeleagă și să respecte rigorile academice care pot conduce copiii către cunoaștere și performanță.

Din toate aceste motive s-a născut acest portal online în care aveți totul despre educația privată. Pentru că am vrut să aveți toată informația esențială, importantă și valoroasă într-un singur loc. Fiindcă, pentru noi, mai ușor înseamnă mai bine. Iar la un loc înseamnă împreună. Ceea ce este sinonim cu cel mai bine. Pentru copiii noștri.