fbpx

O ZI LA GRADI…PRIN OCHII UNUI PRIKINDEL

Pe mine mă cheamă Bogdan și sunt un prikindel. Zi de zi, mama mă trezește dimineața. Câteodată mi-e așa greu să mă trazesc! Mama mă păcălește cu îmbrățișări și cu promisiuni și mie îmi place. Mă îmbrac și pornim spre grădiniță. 

     Gradinita mea, care se numește PRIKINDEL, este ca un mușuroi de furnici în care   trăiesc oameni mari si mici, unde fiecare are ceva de facut. Când intru în hol văd craft-urile noastre, pe care Miss-ele le expun cu mândrie. Unele sunt ca niște…capodopere.

Mă întâmpină și Miss. Ea zâmbește mereu. Nu știu de ce…Eu mă desprind cu greu de mâna mamei. Poți fi trist și fericit în acelaș timp! Eu sunt trist că mama pleacă și sunt fericit că îmi revăd colegii. Dacă vreți să știți ce facem noi in fiecare zi la grădi, o să vă spun imediat!

      După ce servim micul-dejun pregătit de bucătăresele „mușuroiului”, ne îndreptăm  spre camera noastră, unde sunt jocurile și jucăriile. Acolo, prima dată facem prezența, adică vedem dacă suntem toți. Apoi vorbim despre vremea de afară, despre anotimpul in care suntem, despre momentele zilei si chiar despre zilele săptămânii. (La zilele săptămânii mă mai încurc, mai ales când vorbim în engleză). Și..la toate aceste discuții le spunem întalnirea de dimineață sau daily-report. Miss-ele le mai spun și Morning Gathering, că se întâlnesc și ele dimineața, ca să discute despre ce au de făcut.

      După aceea, mergem mai departe cu treaba, adică pictăm, lipim, numărăm, socotim, observam sau cercetăm in planșe, jetoane sau alte cărti. Treaba este serioasă! Chiar și când cântăm și dansăm. Și chiar punem in scenă adevarate piese de teatru!

     Când ne mai odihnim un pic, bucătarul ne servește cu o gustare de fructe, cu multe vitamine ca să prindem din nou putere. Miss zice că urmează opționalele, adică ne întâlnim și cu alți profesori. Ei sunt profesori de dans, balet, muzică, aikido, șah, teatru, lego. Mie-mi plac aproape toate.

     Cand burtica ne anunță ora de prănz, trebuie, obligatoriu să ne spălam pe mâini. Obligatoriu cu săpun! Și toți plecăm la sala de mese, fiecare grupă cu Miss a ai. Mâncarea de la grădi este gustoasă. Bucătăresele noastre zic că ele știu niște rețete secrete, de crescut mare. Anul trecut le credeam. Anul ăsta, cred că ele ne mai păcălesc, ca mama mea, ca să mâncăm tot… După masă ne spălăm pe dinți și repejor in paturi. Moș Ene ne anunță ca a venit ora de culcare. Unii copii, mai mici, cască la masă. Adică la ei vine Moș Ene mai devreme, că sunt mai mici. Miss zice că dacă dormim creștem mari și sănătoși. Nu cred că ne păcălește.

       Când ne trezim, mâncăm altă gustărică si fuga la alte treburi. Noi le spunem activități. Acolo învățăm despre istorie, despre Lumea Povestilor, cum să ne purtam unii cu alții…Mai pictăm, desenăm, lipim, deci invățăm să facem obiecte numite decorative. Nici nu știu cănd se face ora la care mama vine să mă ia de la grădi! Dar mă bucur, pentru că mi-e dor de ea.

                           Așa v-am prezentat eu, Bogdan, o zi din viața mea la grădi!

 

                                                  Vă așteptăm pe la noi

Gradinita Prikindel
email: [email protected]
Fix: +40 314 059 269 | Mobil: +40 728 929 724
Gradinita Prikindel, Strada Sf. Ilie nr. 5, Sector 4 Bucuresti.
www.gradinita-prikindel.ro