fbpx

O nouă ediție a festivalului OUR TARGET: UNDERSTANDING THE WORLD!

OUR TARGET: UNDERSTANDING THE WORLD!

Școala Gimnazială Metropolitana A.R.C. anunță lansarea înscrierilor pentru  ediția 2024 a concursului interdisciplinar OUR TARGET: UNDERSTANDING THE WORLD!

Festivalul concurs este organizat în cadrul CAEM (Calendarul Activităților Educative Municipale), sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO și se adresează elevilor cu vârsta între 10 şi 14 ani care lucrează în echipe  de cinci.

Competiția va avea loc, pe 5 aprilie anul curent, la Școala Gimnazială Metropolitana A.R.C.

Înscrieri și detalii la email [email protected]

Tematica recomandată: energie alternativă, utilitatea socială a tehnologiei, invenții și descoperiri în  cercetarea românească, încălzirea globală, diversitatea biologică, sustenabilitate (dezvoltare durabilă), eficiența energetică, prevenirea riscurilor din folosirea nepotrivită a rezultatelor progresului științific și tehnologic.

OUR TARGET: UNDERSTANDING THE WORLD! | Ediția 2023

Obiectivul: Elevii trebuie să își prezinte propria ipoteză cu privire la un fenomen/o experiență din viața cotidiană, să creeze un experiment care să valideze o ipoteză și să îl realizeze la stand, o machetă statică, o instalație sau o aplicație software care sa ilustreze principiul științific care sta la baza fenomenului studiat sau un moment ( o descoperire sau o inovație) din evoluția istorică a științei.

Se acordă cinci premii și mențiuni pentru echipele plasate pe primele cinci locuri în ordinea punctajelor și premii speciale din partea membrilor juriului și premiul special « Dr. Ing. Florin Munteanu ». Toți elevii și profesorii  primesc diplome de participare.

Structura olimpiadelor conservă o abordare fragmentată pe discipline. Promovează competiţia şi exacerbează individualismul. Şi din nou se poate spune că România a rămas în siajul valurilor lui Toefler… Noile concursuri pentru motivarea tinerilor de excepție stimulează folosirea cunoştinţelor integrate şi abordarea creativ-inovativă orientată către rezolvarea unor probleme reale, concrete.  Şi nu în ultimul rând promovează lucrul în echipă.” a declarat Dr, ing. Florin Munteanu, președintele juriului și fondatorul Centrului de Studii Complexe, Institutul de Geodinamica al Academiei Romane.

Detalii despre OUR TARGET: UNDERSTANDING THE WORLD! – Art & Science & Tech Fair și modul în care puteți participa le puteți obține de la Communications Manager at Romanian Business School Foundation și Școala Metropolitană A.R.C, la adresa de email:  [email protected]

Imagini de la ediția anterioară:

Despre Școala metropolitană A.R.C.

Școala Metropolitană A.R.C., sector 3, București