fbpx

OUR TARGET: UNDERSTANDING THE WORLD – Art & Science & Tech Fair, ediția 2022

Marți 7 iunie 2022 s-a desfășurat ediția 2022 a târgului de proiecte OUR TARGET: UNDERSTANDING THE WORLD! – Art & Science & Tech Fair, dedicată savantului român Henri Coandă. Evenimentul a beneficiat de patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Un festival al cunoașterii,  imaginației, creativității și curiozității în fața minunilor naturii și puterii științei și tehnologiei inițiat și organizat de ȘCOALA METROPOLITANĂ ARC ! Au participat peste 100 de elevi din clasele I -VIII din mai multe școli bucureștene.

Echipele participante și-au prezentat proiectele – aplicaţii IT, instalaţii funcţionale şi experimente ştiinţifice şi, respectiv, machete statice – atât jurului (alcătuit din experţi în cercetare şi educaţie), cât și celorlalți participanți la târgul nostru de știință și tehnică. O efervescență creativă, un schimb de experiență foarte benefic și plăcut, pentru care le mulțumim tuturor echipelor de la Școala Metropolitană ARC și din celelalte școli invitate!

Mulțumim tuturor partenerilor noștri ca și membrilor juriului: Iulia Ioana Huiduc Manolescu – Asociația ÎNVAȚĂ SĂ ZBORI, Ana Maria Roată Palade – Orășelul Cunoașterii, Dr. Ing. Florin Munteanu – membru în Academia Oamenilor de Știință din România, Sorin Dinea – Asociația Henri Coandă, inventatorul multipremiat internațional Mircea Manolescu, Rodica Efros specialist în pregătirea copiilor cu abilități înalte.

Un moment de magia științei a fost prezentat de Cristian Stănescu, de la Orășelul Cunoașterii!

Fundația Romanian Business School, sponsorul principal al evenimentului, a acordat premiile constând în vouchere pentru echipele clasate pe primele patru locuri: Școala Gimnazială Cezar Bolliac, Școala Gimnazială Maria Rosetti, Școala Gimnazială Metropolitană ARC, Școala Gimnazială 178, un premiu special pentru relevanța temei și patru premii individuale pentru prezentare. Orășelul Cunoașterii a oferit două ateliere de știință magică pentru locul al II-lea și pentru câștigătorul tombolei .

“Felicitări pentru realizarea acestui proiect minunat care crește frumos de la un an la altul… Multumesc din suflet pentru darul de a participa si de a face parte din minunata echipă de oameni de elită dar și cu suflet si vă mulțumesc tuturor pentru participare, implicare, prezență și susținerea acestor tinere talente pentru a crește și a se dezvolta liber, creativ și inovator. Societatea românească și umanitatea, în general, la ora actuală, are nevoie, mai mult decât oricând, de Oameni Creatori, Autentici, Pasionați de ceea ce dar și de o educație pe măsura măreției și abilităților lor tot mai înalte. Ioana Huiduc Manolescu – “Asociația Învață să zbori!”