fbpx

OUR TARGET: UNDERSTANDING THE WORLD – – Art & Science & Tech Fair Ediția a IV-a

Vineri 24 martie 2023, între orele 10:00 – 15:00, la Școala Metropolitană ARC din București, sector.3, se desfășoară  ediția a IV-a  a târgului de proiecte ale elevilor OUR TARGET: UNDERSTANDING THE WORLD! – Art & Science & Tech Fair. Evenimentul se desfășoară sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Acest festival al cunoașterii,  imaginației, creativității și curiozității în fața minunilor naturii și puterii științei și tehnologiei este inițiat și organizat de Fundația Romanian Business School în parteneriat cu Școala Metropolitană Arc, membră în Rețeaua Școlilor Asociate pentru UNESCO. Competiția de proiecte pentru elevi cu vârsta între 10 și 14 ani din București și județele limitrofe are ca tematică recomandată: educația științifică și tehnologică în perspectiva dezvoltării durabile și a pregătirii copiilor pentru profesiile viitorului.

Elevii (organizați în echipe de maxim cinci) trebuie să creeze un experiment, pe care să îl reproducă la stand, o machetă, o instalaţie sau o aplicaţie software, care să ilustreze cauzele sau dinamica unui fenomen, cauzele unei probleme sau să ilustreze o soluţie a problemei. Își gândesc proiectul utilizând metoda științifică, sub îndrumarea profesorilor facilitatori. Se recomandă colaborarea între profesorii de diferite discipline.

Program:

10:00 Deschiderea oficială a OUR TARGET: UNDERSTANDING THE WORLD! Art & Science & Tech Fair (Art & Science & Tech Fair – Art & Science & Tech Fair (scoala-arc.ro). Scurte alocuţiuni. Prezentarea echipelor participante.

11:00 Jurizarea la stand. Vizitarea standurilor de către membrii juriului.

Momente speciale:

  • Jocul “Fresca Climatică”- Asociația Climato Sfera
  • “nZEB Ready” proiect UTCB – softuri 3D în mediul construit. Experiențe VR.
  • “De la magie la știință” – Ing. Cristian Stănescu
  • Liceenii printre noi – Echipa elevilor de la Liceul Teoretic Dr.Mioara Mincu ne prezintă un proiect în lucru.
  • Tombolă

15:00 Anunţarea deciziei juriului, premiere, discursuri.

Fundația Romanian Business School, sponsorul principal al evenimentului, acordă premii pentru cele mai bune trei proiecte si mențiuni speciale. Partenerii pot oferi premii dedicate.

  • 16:00 Strângerea expoziţiei

Așteptăm cu emoție această nouă demonstrație a creativității elevilor și profesorilor dedicați înțelegerii raționale a lumii!