Una dintre cele mai moderne şcoli din România a fost inaugurată la Găneşti, județul Mureș, duminică. Unitatea de învățământ este dotată cu laboratoare de informatică, table inteligente şi toată infrastructura necesară educaţiei copiilor din ciclul primar şi gimnazial, în urma unui investiţii în valoare de 1,5 milioane euro, bani europeni.
În fiecare dintre cele 17 clase ale şcolii există tablă electronică, interactivă, câte un laptop pe fiecare catedră pentru profesor, mobilier nou, robineţi de apă cu senzori, încălzire centrală, potrivit primarului comunei.
„Dintre toate proiectele europene şi tot ce s-a realizat în ultimii 10-12 ani, acesta este cel mai mare proiect, în valoare de aproximativ 1.500.000 euro. Pe lângă faptul că avem drumuri, avem canalizare, avem apă, grădiniţă cu program prelungit, iluminat public modern, pentru sufletul meu şi pentru mine aceasta este cea mai importantă investiţie, atât valoric, cât şi sufleteşte (…). Numai dacă investeşti în copii, aşa o să avem viitor. Această şcoală este finanţată din fonduri europene, pe Programul Operaţional Regional, şi dacă vorbim de proiectare, au trecut peste 4 ani de când a început, dar efectiv lucrările au început acum 2 ani. Deci, în 2 ani am reuşit să extindem şi să reabilităm şcoala”, a declarat primarul comunei Găneşti, Elemer Balog, potrivit Agerpres.
În laboratorul de Biologie, fiecare copil are microscop. Dotări excepţionale au şi laboratorul de fizică, cel de chimie, geografie, dar şi cel de informatică.
„Toată şcoala are table de ultimă generaţie şi firma din Bistriţa care a montat tablele interactive şi sala de informatică a spus că sunt ultimele generaţii de calculatoare şi ultimele de generaţii de table informatice”, a precizat Elemer Balog.
Directorul Şcolii Gimnaziale „Fogarasi Samuel” din Găneşti, Laszlo Pataki, spune că elevii din această comună beneficiază de o bază materială de excepţie şi că aici sunt întrunite toate condiţiile pentru asigurarea unui trai de calitate, dar că inteligenţa artificială nu înlocuieşte învăţarea.
„Chiar dacă sunt mijloace inteligente, acestea nu gândesc şi nu acţionează în locul nostru. Inteligenţa artificială nu înlocuieşte învăţarea şi hărnicia. Acestea depind de elevi”, a atras atenţia Pataki.
EXCLUSIV Mărturia mamei care a cerut un control la Colegiul German Goethe