fbpx

Cybersecurity și efectele cyberbullying-ului asupra copiilor, în dezbatere la IOANID

Photo 204903627 | Computer © Anyaberkut | Dreamstime.com

Care sunt riscurile și amenințările accesului liber la internet? Dar metodele pentru diminuarea timpului petrecut în fața ecranelor și reconectarea cu familia? Siguranța copiilor în mediul online a devenit o temă recurentă, iar urmările pe care lipsa securității cibernetice le are nu sunt unele pozitive. De aceea, Liceul Internațional IOANID vine în întâmpinarea părinților, a cadrelor didactice și a persoanelor interesate de subiect, cu o dezbatere online, cu participare gratuită, care să ofere răspunsurile la întrebări.

Astfel, pe 6 februarie, la ora 13:00, pe platforma Zoom, Liceul Internațional IOANID invită persoanele dornice să descopere vulnerabilitățile platformelor online să participe la o discuție moderată de psihoterapeuți cu vastă experiență în domeniu alături de un specialist IT și anume:

  • Carla Iordăchescu – psiholog specialist clinician;
    • Alina Postu – psiholog clinician;
    • Agnes Remalia Dragomir – psiholog specialist psihoterapie și psihologie clinică / consilier școlar în cadrul Liceului InternaționalIOANID;
  • Carmen Mănescu – Specialist IT în cadrul Liceului InternaționalIOANID.

Temele abordate vor viza aspectele cheie ale conceptului de securitate cibernetică, ce reprezintă disocierea și dependența, care sunt riscurile expunerii online și metodele de protejare eficientă a copiilor în mediul virtual pe categorii de vârstă. De asemenea, se va avea în vedere legătura dintre etapele de dezvoltare și perspectiva asupra siguranței, educarea copiilor în ceea ce privește un comportament sigur pe internet și activități care au rolul de a reduce expunerea la ecrane.  La finalul dezbaterii, va avea loc și o sesiune de Q&A  pentru clarificarea sau detalierea subiectului. Discuția face parte dintr-o serie de dezbateri organizate de Liceul Internațional IOANID pe diverse tematici psihologice.

Participarea se face prin înscrierea la evenimentul de aici: https://www.facebook.com/events/1313406636006429?ref=newsfeed sau accesând în ziua respectivă linkul:  https://us06web.zoom.us/j/82500873554.

Siguranța copiilor în mediul online

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.