fbpx

Un elev de clasa a VII-a, care a băut energizante, a murit după un antrenament sportiv

foto: Breakingpic/ pexels.com

Un elev de clasa a VII-a, de la Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” Maieru, a murit după un antrenament de fotbal al echipei la care juca. Cifor Hodoroga, în vârstă de 13 ani, a consumat mai multe băuturi energizante înainte de antrenament.

Tragedia s-a produs miercuri seara, iar la caz au intervenit două echipaje SMURD, care l-au găsit pe băiat în stop cardiorespirator. Manevrele de resuscitare s-au dovedit fără succes, astfel că medicii au declarat decesul copilului. În cauză a fost dispusă şi necropsia, pentru a se stabili cauza exactă a morţii băiatului, potrivit Spot Media.

Viceprimarul comunei Maieru, Vasile Deac, spune că a fost un antrenament ușor, care a durat aproximativ 75 de minute și la el au participat 16 copii, scrie Bistriţeanul. După joc, antrenorul a plecat, însă a confirmat că mulți copii au mai rămas la teren.

Edilul comunei a declarat pentru ProTV că băiatul ar fi consumat mai multe doze cu energizant înainte de a intra pe teren. Și una dintre profesoarele tânărului a povestit că mai mulții colegi ai copilului i-au transmis că acesta a băut mai multe doze pentru a-i da energie. La scurt timp, elevul de 13 ani ar fi început să tremure și să acuze dureri. S-a prăbușit la pământ, iar colegii au fost cei care au sunat la 112.

A fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb, pentru Agerpres.

În vara trecută, un elev de 17 ani, a murit în timp ce se afla la şcoala de vară a Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, după ce a fumat foarte mult şi a consumat mai multe doze cu băutură energizantă.

Proiectul de lege care interzice minorilor consumul de energizante a fost adoptat, marţi, de plenul Camerei Deputaţilor, ca for decizional. Măsura vizează inclusiv automatele cu produse alimentare, dar şi oferirea “cu titlu gratuit” a energizantelor către minori, iar amenzile pot ajunge și la 30.000 de lei, potrivit Spot Media.

Pediatrii și părinții din SUA cer interzicerea vânzării de băuturi energizante către copii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.