fbpx

„Safe space” într-un liceu din Buzău, unde elevii pot discuta cu consilierul școlar

foto: Oana Matache

„Safe space”, un spațiu destinat sănătății emoționale a elevilor, se află deja în amenajare într-un liceu din Buzău.

Liceul cu Program Sportiv „Iolanda Balaş Soter” va oferi un cadru sigur gestionarii emoțiilor negative şi discuțiilor constructive despre sine, anunță viceprimarul orașului. Înființarea camerei de siguranță are loc în cadrul parteneriatului dintre Primăria Municipiului Buzău şi organizația Salvați Copiii România.

«Nu este un concept des întâlnit în România, dar îşi poate găsi locul în fiecare instituție de învățământ. În țările nordice și vestice, presiunea de pe umerii profesorilor și elevilor este luată de multe ori de ceea ce se numește „Safe Space”, „Safe Room” sau, pe românește „camera de siguranță”, un loc unde elevii se reîncarcă, găsesc timp și liniște să domolească un tumult emoțional, să treacă peste un moment greu, ce are loc în timpul unei ore de curs sau în pauză, profesorii având ajutor de nădejde în acest sens.

Primul Safe Space devine posibil cu implicarea elevilor ambasadori anti-bullying din acest liceu, câştigători ai premiului național Şcoli fără bullying, consilierului şcolar Florenta Manuela Buzatu şi a directorilor Liceului cu Program Sportiv „Iolanda Balaş Soter”, Cristina-Maria Grosaru și Cighir Catalin. Felicitări colegei noastre Anca Fotin pentru această inițiativă minunată! », scrie Oana Matache, viceprimarul orașului Buzău, pe Facebook.

Un scurt bilanț a ceea ce s-a realizat până acum în școlile și grădinițele buzoiene în domeniul antibullying arată că 11 licee și cinci școli gimnaziale colaborează în programul „Școli fără bullying”, opt grădinițe din municipiu primesc materiale educaționale pentru antrenarea comportamentelor pozitive prin programul „Să fim prieteni” și toate celelalte grădinițe încheie contracte pentru atingerea aceluiași obiectiv în anul școlar 2023-2024, cu finanțarea Primăriei Municipiului Buzău. 110 cadre didactice din grădinițe sunt instruite de către facilitatorii „Salvați Copiii” pentru utilizarea materialelor educaționale, organizația formând și facilitatori ai programului „Școli fără bullying” la Buzău, consilieri școlari, profesori, psihologi. În această luptă antibullying, 300 de adolescenți ambasadori anti-bullying au fost formați de către facilitatorii Salvați Copiii pentru derularea de activități preventive în licee și școli și au fost desfășurate circa 100 de activități de prevenție în propriile licee de către ambasadorii anti-bullying, conform rapoartelor de activitate transmise, potrivit OpiniaBuzău.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.