fbpx

Reguli noi la nivel european pentru produsele oferite copiilor în școli, propuse de Alin Mituța, eurodeputat REPER

Foto: rawpixel.com/Freepik

Alin Mituța, eurodeputat REPER, propune reguli noi la nivel european pentru produsele oferite copiilor în școli. Printre acestea, și regula ca, dintre alimentele primite de copii, cel puțin 25% să fie ecologice.

”În cursul ultimului an am coordonat din partea Renew Europe un raport care vine să îmbunătățească programul european pentru fructe, legume și lactate pentru elevi, cunoscut în România drept “cornul și laptele” și sunt tare bucuros să vă spun că toate propunerile mele au avut susținerea comisiei pentru agricultură, în votul de astăzi”, a anunțat europarlamentarul român.

Alin Mituța, despre raportul privind programul european pentru fructe, legume și lactate în școli, votat astăzi în Comisia pentru Agricultură a Parlamentului European: “De ani de zile statul român dă rateuri, incapabil să ofere tuturor celor 1.9 milioane de elevi niște produse de calitate și în același timp să atragă și producători locali în programul cornul și laptele. Astăzi însă, am votat în comisia pentru agricultură a Parlamentului European un raport care vine să îmbunătățească programul ”Cornul și Laptele” și să împingă România să ofere copiilor produse de calitate și sănătoase dar și măsuri educative prin care copiii să învețe ce înseamnă o alimentație sănătoasă.”

Eurodeputatul REPER a coordonat acest raport în numele grupului politic Renew Europe și a introdus cerințe precum:

• Produsele oferite elevilor trebuie să fie de la producători locali, sănătoase, de sezon și cel puțin 25% dintre acestea trebuie să fie ecologice;

• Standarde minime de calitate pentru produse alimentare oferite prin programul cornul și laptele;

• Prioritizarea copiilor din medii defavorizate în distribuția alimentelor;

• Colaborarea cu ONG-uri și alte programe prin care se oferă alimente în școli;

• Măsuri educative care să învețe copii despre alimentația sănătoasă și rolul fermierilor;

• Fonduri suplimentare, pentru a ajunge la mai mulți copii;

• Bani europeni pentru lansarea unor programe de tip “cornul și laptele” în Republica Moldova și Ucraina.

Potrivit unui comunicat, toate aceste propuneri au primit susținerea Comisiei pentru Agricultură a Parlamentului European și urmează să fie votate în plenul de la Strasbourg, în luna mai.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.