fbpx

Profesorul de matematică Gheorghe Ciprian Ittu, declarat de Ministerul Educației ”Omul care sfințește locul”, săptămâna aceasta

Gheorghe Ciprian Ittu, profesor de matematică în Poiana Mărului, județul Brașov, a fost prezentat, săptămâna aceasta, de Ministerul Educației în cadrul rubricii ”Omul sfințește locul”.

Rubrica a fost lansată de minister ”în semn de recunoștință pentru oamenii care schimbă în bine comunitățile educaționale din care fac parte”.

Prezentarea profesorului, așa cum a fost publicată de minister:

Cifrele și ecuațiile devin mai prietenoase când sunt predate cu un zâmbet și cu pasiune.

Ne bucurăm să-l prezentăm astăzi, în cadrul rubricii „Omul sfințește locul”, pe Gheorghe Ciprian Ittu, director și profesor de matematică și TIC la Școala Gimnazială Nr. 1 Poiana Mărului din județul Brașov. Pasionat de tehnologie și programare, a absolvit Facultatea de Științe, secția Matematică-Informatică din cadrul Universității din Pitești. Când școala unde profesează a fost admisă în programul Digitaliada (2016), a ales să-și împărtășească pasiunea cu toți elevii de gimnaziu. Din anul 2019, devine formator în cadrul programului național Digitaliada, unde susține mai multe cursuri de formare a cadrelor didactice despre dezvoltarea și evaluarea competențelor elevilor prin utilizarea instrumentelor digitale. În anul 2022, participă la lansarea unui proiect inovator, prin care profesorii de diverse discipline sunt sprijiniți să devină „profesori de viață” și își susțin elevii să-și îndeplinească dorințele prin educație financiară și de luare a deciziilor: LifeLab.

În anul 2016, la propunerea ISJ Brașov, devine membru în grupul de lucru de analiză a programelor școlare la disciplina Informatică și TIC. În anul 2012, publică lucrarea „Proiectarea și desfășurarea rațională a învățării matematicii”, este profesor îndrumător al revistei școlii „Cutezători în matematică și fizică” (Editura Sigma), membru al colectivului de redacție a revistelor „Măiestrie, aptitudini, inițiative”, „Itinerar matematic” și profesor colaborator al lucrării „Testare Națională 2007- teste și bareme”.
Îi suntem recunoscători domnului profesor pentru toată implicarea sa.

Pentru următoarele ediții ale rubricii, vă invităm, cu acest prilej, să nominalizați în comentarii profesorii buni ai României rurale, acei oameni care construiesc clase de poveste în școlile de la sat.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.