fbpx

Pedagogia finlandeză și inovația merg mână în mână la Școala ERI

O școală particulară din Sibiu pregătește elevii pentru viitor cu un model de învățare personalizat și o platformă digitală de management și comunicare ce ține comunitatea aproape și îi ajută pe profesori să salveze timp.

Școala ERI  Sibiu reușește să ”facă educație cu bucurie”, îmbinând programa școlară românească, modelul pedagogic finlandez și toate beneficiile unei soluții digitale de management și comunicare pentru școli și grădinițe. Școala Româno-Finlandeză ERI din Sibiu este una dintre primele școli-pilot din România, care a introdus încă din 2021 transformări la modelul curricular tradițional. Școala pune elevul în centrul tuturor activităților și aplică o învățare construită pe patru dimensiuni: inteligența fizică, inteligența mentală, cea emoțională și inteligența spirituală. Tot în 2021, instituția a adoptat exclusiv catalogul electronic, ca metodă de înregistrare a notelor și absențelor elevilor, dar și pentru rapoarte și statistici. Școala ERI utilizează soluția digitală Kinderpedia pentru a lega o comunicare strânsă între școală, părinți și elevi, dar și pentru a-și simplifica activitatea administrativă. 

Pentru Școala ERI, Kinderpedia este un partener de încredere în activitatea lor de zi cu zi.

De ce o școală după modelul finlandez? 

Școala Româno-Finlandeză ERI din Sibiu a fost fondată în 2016 de Radu Szekely și Elena Lotrean. Și-au dorit să ofere copiilor din România un model de educație care îi pregătește pentru un viitor pe care nu ni-l putem încă imagina, care le întreține curiozitatea și nevoia înnăscută de învățare și care respectă individualitatea fiecărui copil. 

Sistemul educațional finlandez este recunoscut drept cel mai bun din lume, atât din perspectiva rezultatelor, cât și a stării de bine a elevilor și studenților. O demonstrează numeroase studii din ultimii 15 ani. Cum reușesc finlandezii o astfel de performanță? Nu este vorba doar despre resurse și bugete, ci în special despre mentalitate. Pedagogia finlandeză merge pe o abordare individualizată, care permite elevilor să progreseze în ritmul lor. Modelul finlandez facilitează învățarea de înaltă calitate asociată cu o stare de bine. Astfel, deși se dezvoltă într-un sistem non-competitiv, elevii finlandezi reușesc printre cele mai bune performanțe din lume.

Sistemul de educație finlandez este și printre cele mai tehnologizate din lume, în timp ce integrează și numeroase activități experiențiale în natură.

Tehnologia este privită ca un instrument care aduce ușurință în activitate, focus pe experiența de învățare și mai multă apropiere între școli și grădinițe, elevi și părinți. Radu Szekely și Elena Lotrean au decis să aducă și în România abordarea finlandeză și au reușit să adapteze programa școlară națională la acest model de predare. Un pas în plus pe care l-au făcut către un model de educație inovator a fost parteneriatul cu Kinderpedia – platforma de management educațional pentru școli și grădinițe. 

Cu ajutorul Kinderpedia, Școala ERI devine una dintre primele școli-pilot din România.

ERI Sibiu a înțeles de la început că o școală nu poate funcționa izolată, iar Kinderpedia i-a ajutat să formeze legături dinamice cu familia și cu comunitatea 

Elena Lotrean povestește cum, în 2016, în timpul unei delegații a Consiliului Național al IMM-urilor din România, în microbuz, a auzit un tânăr vorbind foarte frumos despre cum tehnologia va modela viitorul școlilor și grădinițelor, dar și pe al copiilor. 

Elena și echipa școlii știau deja cum și-ar dori să arate comunicarea dintre școală și familie. Își doreau o soluție care să cuprindă cât mai multe facilități pentru comunicare și planificarea orarului, să le salveze timp și să le permit organizarea ușoară a activităților extrașcolare. Kinderpedia s-a pliat perfect pe ceea ce căutau: cuprindea toate aspectele din viața unui elev care ar trebui comunicate familiei,mai multe opțiuni pentru planificare și o viziune de ansamblu pentru administrarea școlii. 

I-a motivat și faptul că există aplicația nativă Kinderpedia pentru smartphone, deci un instrument la îndemâna oricui are nevoie să îl utilizeze. 

Astfel a început un parteneriat care continuă de mai bine de 7 ani, în care Școla ERI și Kinderpedia inovează permanent, împreună. 

Ce i-a convins pe profesorii și directorii de la Școala ERI să aleagă Kinderpedia

Să aduci tehnologia în școală e tot un proces de învățare 

Profesorii de la ERI Sibiu au întâmpinat schimbarea cu mintea deschisă și le-au oferit, astfel, elevilor un exemplu viu de mentalitate orientată către creștere. Ca în orice experiență nouă, a existat o curbă de învățare. La început, echipa școlii a beneficiat de training  pentru a asimila toate funcțiile. Echipa de suport a Kinderpedia a rămas alături de noii utilizatori și le-a răspuns prompt la orice întrebări. Comunicarea în timp real și sprijinul proactiv le-au dat încredere profesorilor și personalului administrativ că tehnologia chiar poate să le devină partener și i-a ajutat să vadă beneficiile Kinderpedia chiar din primele luni de utilizare. 

Cei de la Kinderpedia au arătat că sunt deschiși spre inovare și schimbare. Împreună cu echipa Școlii ERI au găsit optimizări care să facă aplicația și mai ușor de utilizat de elevi, părinți și profesori. Odată asimilate funcțiile, câștigul de timp și resurse a devenit tot mai evident pentru managementul școlii, pentru profesori, părinți și elevi deopotrivă. 

Școala ERI a beneficiat de sprijin tehnic pe tot parcursul implementării aplicației Kinderpedia

Kinderpedia ajută managementul Școlii ERI să transmită o viziune curajoasă și să o transforme în realitate

Echipa Școlii ERI apreciază în mod deosebit viziunea de ansamblu pe care platforma și aplicația Kinderpedia le-o oferă pentru managementul școlar. Un panou de control le arată ”dintr-o privire” situația prezențelor, a notelor, planificarea și desfășurarea activităților, aspectele financiare și detaliile din cotidianul unei școli: excursii, ieșiri la teatru, zile de naștere etc. 

Această privire de ansamblu le este foarte utilă atunci când iau decizii, pentru că știu în orice moment ce este nevoie, ce e de făcut. 

Cu Kinderpedia, managerii au o privire de ansamblu asupra tuturor departamentelor școlii

Mai puține hârtii și mai multă transparență cu facturarea automatizată și plățile mobile  

Managementul  financiar este un alt aspect foarte important, mai ales în cazul unei școli private. Prin Kinderpedia procesul de facturare este automatizat și se face foarte simplu. Planurile de școlarizare sunt configurate o singură dată și facturile sunt generate automat. Părinții cunosc toate costurile și primesc în timp real facturile detaliate. Platforma trimite  notificări, iar părinții pot plăti  electronic, în aplicația mobilă. Astfel, școala nu mai irosește timp cu evidența facturilor și încasărilor și se poate concentra pe procesul de învățare, pe bunăstarea elevilor și profesorilor. 

Planificare mai bună

De când utilizează Kinderpedia, managementul școlii și profesorii planifică activitățile și resursele pentru fiecare ciclu de învățământ mult mai rapid și precis. Kinderpedia oferă și flexibilitate astfel că, la nevoie, se pot reorganiza ușor. 

Echipa școlii este la curent cu toate activitățile și evenimentele la care participă sau nu elevii. Atunci când cunosc motivele pentru care unii aleg să nu participe, devine mai ușor să intervină individualizat. Au informațiile necesare să se adapteze nevoilor specifice pe viitor, în concordanță cu abordarea personalizată finlandeză.

Profesorii Școlii ERI economisesc timp, iar părinții îi însoțesc pe copii în activitatea de la școală, prin update-uri în aplicația mobilă Kinderpedia

Kinderpedia salvează timp prețios pe care profesorii îl pot dedica elevilor. Aplicația facilitează procesul de predare, evaluare, învățare, dar și comunicarea cu părinții. Astfel, mesajele către părinți  ajung în cel mai scurt timp, iar ei pot răspunde imediat. O astfel de comunicare promptă îi ajută și pe profesori să îi sprijine, la rândul lor, pe elevi în procesul de învățare al fiecăruia în parte. Întâlnirile cu părinții se programează în aplicație și se pot realiza și online. Această facilitate înlătură bariera timpului extra necesar deplasării și crește șansa ca întâlnirile să se întâmple și să fie de real ajutor elevilor și familiilor lor. 

Unul dintre principiile Școlii Româno-Finlandeze ERI este implicarea activă a familiei în activitatea școlară a copiilor, tocmai pentru a încuraja un mediu de învățare continuă. Prin Kinderpedia, părinții sunt la curent în timp real cu ceea ce face copilul în clasă: de la evaluări scrise sau orale la diverse activități  sau eventuale probleme de sănătate. 

Chiar și temele sunt verificate cu ajutorul aplicației Kinderpedia, iar feedback-ul profesorilor este rapid și punctual. În felul acesta pot oferi îndrumări relevante care să ducă la un progres real. Inclusiv părinții sunt implicați în proces și primesc notificări dacă o temă sau proiect nu au fost predate la timp. 

În final, elevii sunt cei care beneficiază cel mai mult din utilizarea Kinderpedia în Școala ERI. Predarea se face cu plăcere și într-un mod interactiv, comunicarea este mai ușoară, deschisă și pliată pe nevoile fiecăruia, familiile sunt mai implicate și se cultivă o stare de bine în jurul întregului proces de învățare. 

Așa cum sublinia Elena Lotrean, un studiu al Uniunii Europene arată că un profesor care știe să folosească tehnologia foarte bine obține rezultate bune cu copiii de la clasă, chiar dacă aceștia nu folosesc tehnologia. Imaginați-vă ce performanță poate fi obținută atunci când toți cei implicați în procesul educațional folosesc tehnologia.

Tehnologia este absolut necesară și ușurează munca profesorilor și directorilor din Școala ERI

Școala ERI recomandă Kinderpedia

După experiența de mai bine de 7 ani de utilizare a platformei și aplicației Kinderpedia, echipa Școlii Româno-Finlandeze ERI este convinsă de beneficiile pe care le oferă. Aduce multă ușurință în activitatea de zi cu zi, valoare adăugată în modul cum se realizează învățarea și câștig important de timp. 

În viziunea echipei Școlii ERI, tehnologia trebuie privită ca un prieten și pentru profesori, și pentru elevi, și pentru părinți, căci tehnologia ne ajută să fim în legătură mai strânsă unii cu ceilalți. 

Școala Româno-Finlandeză ERI recomandă platforma Kinderpedia

Un mare plus pentru care ar recomanda această soluție și altor școli și grădinițe este și colaborarea cu echipa Kinderpedia.

”Cred în puterea parteneriatului și Kinderpedia nu este un simplu furnizor, ci un partener în activitatea noastră de zi cu zi, fiind un sprijin absolut prețios pentru a putea să ne concentrăm pe ceea ce știm să facem cel mai bine – educația copiilor noștri. ”

Elena Lotrean, Fondator al Școlii Româno-Finlandeze ERI 

Află cum poți aduce inovația în școala sau grădinița ta cu ajutorul Kinderpedia.  Programează un demo gratuit.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.