fbpx

O asociație de părinți a lăsat 1500 de elevi fără sală de sport

sursa foto: Facebook/ Allen Coliban

O asociație de părinți din Brașov a lăsat cei 1500 de elevi ai Școlii nr. 2 fără sală de sport, după ce a cerut în instanță ca aceasta să nu fie multifuncțională, ci destinată exclusiv gimnasticii. Judecătorii au fost de acord, iar decizia este definitivă.

„Practic, această decizie ne obligă să finalizăm proiectul așa cum a fost prevăzut în HCL-ul din 2018 și în contractul inițial cu constructorul: o sală 100% pentru gimnastică, amenajată pentru competiții. Cine a vrut asta? Părinții sau cei care au pus mereu bețe în roate?”, întreabă retoric primarul Brașovului, Allen Coliban, într-un mesaj informativ publicat pe Facebook.

Potrivit BizBrașov, povestea a început în 2018, când Consiliul Local a aprobat proiectul în care se regăsea un studiu care specifica de fapt că destinația acestei investiții era gimnastica de performanță, nu sportul școlar pentru școala cu cei mai mulți elevi din Brașov. În timpul noii administrații, la sfârșitul anului 2022, părinții au aflat că promisa sală de sport o să fie, de fapt, o sală cu destinație specială pentru antrenamente și competiții de gimnastică, folosită doar de cluburile de profil (predominant CSȘ Brașovia), fără accesul celor 1500 de elevi din școală la noua sală. 

Astfel, Consiliul Local a hotărât anul trecut ca la Școala nr. 2 din municipiul Brașov să fie construită o sală multifuncțională, care să fie dotată corespunzător pentru practicarea mai multor sporturi – „o zonă dedicată sporturilor cu mingea și una dedicată gimnasticii și să funcționeze în acest format mixt până la finalizarea sălii construite de CNI”, afirmă Coliban.

Dar, hotărârea Consiliului Local a fost atacată de o asociație de părinți, iar judecătorii au anulat decizia aleșilor locali. În consecință, au fost anulate contractele încheiate pentru reconversia sălii de sport, care ar fi permis tuturor celor 1500 de elevi ai școlii să o utilizeze.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.