fbpx

Școala Româno-Finlandeză ERI Sibiu

Sibiu

Prezentare

Școala Româno-Finlandeză ERI Sibiu este o școală de nivel gimnazial, având în structura sa grupe de preșcolari, clase primare și clase gimnaziale. Este situată în zona centrală a orașului Sibiu, ocupând două etaje ale unei clădiri monument, construită ca așezământ educațional și având exclusiv această funcțiune din anul 1864. 

Școala Româno-Finlandeză ERI din Sibiu a fost înființată de către Fundația Didactica și funcționează în baza autorizației ARACIP. De la înființare, școala și-a construit o reputație pozitivă, atât în comunitatea locală, cât și la nivel național și internațional. Cursurile școlii noastre au debutat în 2016, cu două clase, însumând 17 elevi, de atunci dublându-și efectivele în fiecare an și dezvoltând, pe baza nevoilor proprii inițial, proiecte în domeniul formării profesorilor sau a educației pentru sănătate.

Parteneriatele dezvoltate, cu actori reprezentativi din domeniul educațional din Finlanda și România, consolidează legăturile dintre învățământ, cercetare și inovație și aduc valoare adăugată în creșterea capacității instituționale și a formării cadrelor didactice.

Grădinița ERI, al doilea mare proiect al Fundației Didactica, s-a născut în 2019 ca răspuns la nevoia comunității școlii de a beneficia cât mai timpuriu de o educație adaptată vremurilor pe care le trăim.

Grădinița ERI preia metode și abordări specifice sistemului educațional finlandez și le adaptează copiilor ce îi trec pragul. Centrarea pe copil, asigurarea stării de bine, dezvoltarea spiritului de comunitate, sau desfășurarea de activități zilnice outdoor sunt doar câteva dintre aspectele esențiale avute în vedere în munca noastră cu preșcolarii.

 Sistemul de educație finlandez este unul dintre cele mai bune din lume; o spun diferite studii și teste internaționale, dar o spun și starea de bine și armonia în care copiii se dezvoltă și devin adulți echilibrați.

 Din iulie 2020, Fundația Didactica a intrat într-un parteneriat de dezvoltare cu grupul educațional elvețian winsedswiss (World Institute of Service Education). Holdingul de instituții integrate pe verticală, cu filiale în România, Elveția și Serbia, are ca obiectiv principal crearea și furnizarea de programe educaționale pentru fiecare perioadă din viață, de la grădiniță la universitate și mai departe, de-a lungul carierei profesionale.

Vezi mai mult

Noutăți / activități

Echipa

Școala Gimnazială ERI Sibiu are în prezent un număr de 41 de angajați, majoritatea lucrând cu normă întreagăPersonalul didactic este compus din 7 profesori pentru învățământul preșcolar, 12 profesori pentru învățământul primar, 10 profesori pentru învățământul gimnazial, doi psihologi/consilieri și 11 persoane pe parte administrativă. https://eri.school/sibiu-scoala-si-gradinita/

În domeniul resurselor umane, școala dezvoltă o cultură de cooperare, de susținere și de incluziune având la bază învățarea pe tot parcursul vieții. Echipa este caracterizată de un spirit de colaborare autentic și un nivel ridicat de implicare a personalului în asigurarea calității serviciilor educaționale. 

Vezi mai mult

Galerie foto