fbpx

NATURA DINTRE APE, un concurs școlar de succes, și-a premiat câștigătorii

Iată-ne ajunși la finalul acestui proiect îndrăzneț ce își propunea apropierea tinerilor de natură și o mai bună înțelegere a acesteia. Au fost 3 luni pline în care am schițat, promovat și pus în practică alături de copii informațiile dobândite despre biodiversitate, învățând astfel diferența între speciile de animale și plante, importanța acestora în mediu și serviciile ecosistemice oferite. Spre bucuria noastră, s-au înscris 578 de elevi din București și Ilfov, dintre care 90 s-au calificat în etapa finală a competiției. Câștigătorii au fost anunțați sâmbătă 17 iunie într-o sală plină ochi și într-o atmosferă plină de emoție și energie.

Așa cum am anunțat, ceremonia de premiere a campionilor biodiversității, elevi și profesori deopotrivă, a avut loc sâmbătă 17 iunie, la Teatrul Național București, la Sala Media. Alături de ei au fost invitați specialiști și pasionați de biodiversitate, experți în educație dar și reprezentanți ai partenerilor olimpiadei NATURA DINTRE APE, cărora le mulțumim și pe care ne face mare plăcere să-i prezentăm:

Madalin MIHAILOVICI

— Mădălin MIHAILOVICI este Director General Apa Nova, liderul operatorilor de utilități din România în domeniul apei și canalizării, și face parte din corpul profesoral fiind Conferențiar al Facultății de Hidrotehnică din cadrul Universității Tehnice de Construcții București.

— Radu SZEKELY este fondatorul Școlii Finlandeze de la Sibiu și are o experiență de peste 20 de ani în educație, din care 15 ani în sistemul de educație finlandez. Din 2007 este expert consultant al Comisiei Europene, în domeniul Educație și Cultură și în domeniul Tineret și Cercetare. Fost secretar de stat în Ministerul Educației și fost consilier al ministrului Educației, Radu Szekely a fost numit consilier în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului Nicolae Ciucă în februarie 2023.

— Oana VASILIU absolventă a Facultății de Medicină Veterinară din Bucureșt iși doctorandă în cadrul Departamentului de Parazitologie și Boli Parazitare din cadrul aceleiași instituții. De 4 ani, predă lucrări practice la disciplinele Biologie Animală și Parazitologie, în limbile română și engleză.

 

— Oana DIMOFTE este co-fondatoare și Director Editorial al platformei EducatiePrivata.ro, fost jurnalist de presă scrisă și televiziune, dar și mama a unei puștoaice în vârstă de 10 ani. 

Gabi BARTIC este Director Executiv al platformei de testare Brio.ro, cu un background de mai bine de 20 de ani în marketing și online advertising. Este absolventă de Sociologie-Politologie, cu un Master în Psihologie.

Felicitări profesorilor și  părinților pentru sprijinul acordat copiilor astfel ca aceștia să poată da curs provocării noastre. Felicitări și copiilor pentru că au ales să încerce o abordare diferită față de competițiile școlare convenționale, arătând astfel că generațiile tinere sunt interesate și motivate să protejeze mediul înconjurător.

În urma desfășurării etapei finale, avem bucuria de a vă anunța elevii cu rezultatele remarcabile obținute în cadrul acestei ediții, și anume:

— Clasa a II-a: Munteanu Sebastian (campion al biodiversității), Stan Rebeca Teodora și Yarina Maria Enache (vicecampioni ai naturii);

— Clasa a III-a: Robert Alexandru Matei (campion al biodiversității), Ciontea Andrei-Zefir și Emma-Simona Rentea (vicecampioni ai naturii);

— Clasa a IV-a: Adriana Ioana Cheta (campion al biodiversității), Cezar Matei Bădăuță și Sofia Saca (vicecampioni ai naturii);

— Clasa a V-a: Vlad Minea (campion al biodiversității), Sophia Mihalcea și Andrei George Ciobotaru (vicecampioni ai naturii);

— Clasa a VI-a: Andrei Iacob Popescu (campion al biodiversității), Luca Păslaru și Ioana Alexandra Diaconu (vicecampioni ai naturii);

— Clasa a VII-a: Lavrente Alexandru (campion al biodiversității), Maria Isabelle Baltag și Andrei Neblea (vicecampioni ai naturii).

Totodată, am premiat profesorii care au sprijinit participarea elevilor la NATURA DINTRE APE  printr-o bună pregătire la clasă sau sprijin acordat bunei desfășurări a competiției, după cum urmează:

Daniela CRĂCIUN, profesorul care a avut cei mai multi elevi înscriși la ciclul gimnaziu, de la Școala Gimnazială Nr. 189/Școala Gimnazială Metropolitană ARC
— Nicoleta-Claudia DINU, profesorul cu cei mai multi elevi înscriși la ciclul primar, de la
Școala Gimnazială Nr.3
Vasilica ONUȚ, profesor de campion cu cea mai buna performanță la clasa a VI-a, de la Scoala Gimnaziala ,,I.G.Duca ”
Valentina GRIGORE, profesor de campion cu cea mai buna performanță la clasa a V-a, Liceul Teoretic International de Informatică.

”A fost o onoare pentru noi sa facem parte din acea „mână” de oameni care iubesc natura, cărora încă le pasa de viață și de mediul în care trăiesc. 

Băiețelul meu a intrat pe o ușă din spatele căreia a ieșit mai bogat și mai dedicat în a prețui natura. 
Cu siguranță va mai participa și la următoarele concursuri/olimpiade, pe care le așteaptă nerăbdător.
Sa nu uitam că Natura este Viață!”, a fost mesajul emoționant pe care nu l-a transmis mama unuia dintre finaliști.

La final, câteva cuvinte despre Apa Nova, fără de care olimpiada NATURA DINTRE APE nu s-ar fi putut desfășura.

Ca Ambasador al Transformării Ecologice, Apa Nova București și-a luat angajamentul de a susține activ biodiversitatea, iar una dintre căi este încurajarea tinerelor generații să se implice în proiecte de protecție a mediului și să devină promotori activi a ecosistemelor naturale. De altfel, compania pe care o reprezintă acționează zi de zi pentru protejarea și stimularea biodiversității pe amplasamentele de la stațiile de producție și captare a apei Arcuda și Crivina. Monitorizarea biodiversității, refacerea mediilor naturale, reducerea impactului deversărilor în mediile acvatice, îmbunătățirea calității vieții sau supraviețuirea speciilor perturbate de lumina artificială sunt doar câteva dintre soluțiile implementate pentru prezervarea bogăției și diversității naturii de o suprafață de peste 170 hectare. 

Așadar, mulțumim partenerului nostru Apa Nova pentru sprijinul acordat, pentru interesul față de educarea și promovarea bunelor practici despre natură în rândul tinerilor și vă așteptăm să ne fiți alături la viitoarele proiecte despre biodiversitate.


Poate te interesează și

Cu ce ne hrănim la drum lung? Sfaturi de la Alin POPESCU, medic primar de Medicină Sportivă

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.