fbpx

Cu ce ne hrănim la drum lung? Sfaturi de la Alin POPESCU, medic primar de Medicină Sportivă

În deplasări sau „la drum lung” suntem tentați să mâncăm snacksuri. Cum ar arată pachetul corect/sănătos în aceste situații? Sfaturi de la Alin POPESCU, medic primar de Medicină Sportivă

ALIN POPESCU: Pentru cei care călătoresc mult este o mare problemă managementul gustărilor, a ceea ce iau cu ei astfel ca ele să fie relativ o gustare și nu o ronțăială (…) Dacă stăm o zi pe drum, mesele principale e clar că trebuie să fie sandvici cu piept de curcan, salată, două felii de pâine, o compoziție de prânz. La gustări foarte bune sunt fructele(…) În afară de fructe și mesele principale, putem lua un lactat cu valoare probiotică.


Pidago SLIM este un supliment alimentar recomandat începând cu 16 ani, format dintr-un complex de ingrediente ce acționează prin reglarea metabolismului macronutrienților, în special metabolismul lipidic și glucidic, pentru menținerea unei greutăți corporale normale.


Ce soluții mai avem pe lângă sandvișuri sau gustări?

ALIN POPESCU: În afară de sandviciuri,  fructe și mese principale, putem lua un lactat cu valoare probiotică de tip sana sau chefir. Dacă afară. sunt temperaturi foarte ridicate, să zicem că e vară, e foarte bun ayranul.  E o băutură balcanică, în fine, tot produs lactat, dar este sărat și atunci înlocuiește sărurile pierdute prin transpirație. Ayranul este o băutură bună, mai ales când e cald, e o băutură realmente de rehidratare.

Află ce poți lua la pachet în deplăsări lungi direct de la dr. Alin Popescu.


Alin Popescu are 48 de ani și este medic primar medicină sportivă, absolvent al Facultății de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Dr. Carol Davila” București (promoția 2000). Are competență în management sanitar și apifitoterapie. Este licențiat, de asemenea, în chimie – fizica (1997) și psiho-sociologie (2003).

Citește și:

Ce am aflat despre gustarea copiilor, după ce m-am întâlnit cu 1000 de elevi – Chef Daniela Graura


Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.