fbpx

Ionel Pușcaș, după demiterea de la ISMB: Unele școli vor funcționa în patru schimburi

Sursă foto: https://scoala195.invatamantsector3.ro/

Fostul șef al ISMB, Ionel Pușcaș, susține, după demiterea sa de la Inspectorat, că în Capitală unele școli vor fi nevoite să își organizeze activitatea în patru schimburi, din toamnă.

Pușcaș publică, pe pagina sa de Facebook, și un memoriu al Școlii nr 280, a cărei conducere afirmă că, dacă nu vor fi găsite spații suficiente, din toamnă va funcționa în patru schimburi.

Din informațiile Educație Privată, într-o situație similară se află și Școala nr. 195, una dintre cele mai aglomerate școli din Capitală, dar și alte unități de învățământ.

De menționat că, în timpul mandatului său, Pușcaș nu a ridicat niciodată, public, această problemă.

Ce spune Ionel Pușcaș, acum:

Să văd cum Răspunde domnul ministru la problema aceasta…. Memoriul Școlii Gimnaziale nr. 280.
Când eram ISG, s-a spălat pe mâini și mi-a redirecționat adresa, a pus un angajat din minister să îmi ceară să calmez școala și să le spun să treacă în patru schimburi …. atitudine super performantă … a empatizat incredibil cu toată lumea … a mai râs puțin la televizor și a trecut cu brio peste. Problema este că infrastructura școlară din București are un deficit de spațiu de 75%, nici dacă se transformă în Samantha, nu poate face nimic…
Acum, am văzut că a început să-l preocupe, le cere inspectorilor situația cu programul școlilor … eu am cerut-o în calitate de consilier local sector 6, din 2012, nu a vrut nimeni să mi-o dea, dar am ajuns la ISMB și mi-am făcut-o singur(le Mulțumesc celor care m-au ajutat). Trebuia să mă întrebe pe mine cum stă treaba cu programul școlilor, când m-am întâlnit prima dată cu dânsul, dar atunci s-a rezumat la a-mi solicita un transfer, de care și Secretarul de Stat, care a participat la discuție, s-a crucit !
Situația este groasă, legea dată la mișto de psd (votată și de domnul Câmpeanu), fără să știe ce impact are, prin care se limitează numărul de elevi la clasă la 22-25 primar, 26-29 gimnazial și 29-33 liceal, prin care nu s-au gândit că diferența de elevi nu au unde să o pună, deoarece nu au spațiile necesare. Dar parcă ar mai fi avut un rând de școli disponibile, au votat reducerea numărului elevilor la clasă fără să se întrebe câți sunt într-o școală și, mai ales, unde vor intra aceștia. Eu am cerut, de-a lungul timpului, limitarea numărului de elevi la clasă, dar am cerut ca limitarea să se facă și pe verticală, și pe orizontală, deoarece plusul dintr-o parte trebuie să își găsescă loc în altă parte și invers. În lipsa acestei judecăți, din toamnă, școlile, care funcționau într-un singur schimb, sunt amenințate să treacă în două schimburi, școlile, care funcționau în două schimburi, sunt amenințate să treacă în trei schimburi, cele care funcționează în trei schimburi vor funcționa, în premieră, în patru schimburi …. hai cu fondul de reziliență, să trecem în tomberoane/containere.
Eu nu am stat cu mâna în sân și nu am fost pe la televizor, am scris proiectul meu, le-am explicat tuturor că niciun proiect pe educație nu o reușească, că „România Educată” sau „Educația ne unește” nu pot reuși fără „școala într-un singur schimb”. Pe aceasta am scris-o eu … http://www.puscasionel.ro/…/scoala-intr-un-singur…
Chiar mai mult, în 2012, pe baza acestei viziuni, am vrut un proiect pilot la nivelul municipiului București, câte o școală într-un singur schimb, în fiecare sector. Primarul Oprescu nu a considerat necesară investiția, sub pretextul că nu are bani, a lăsat în proiect două școli: 280, din sectorul 5, și 156, din sectorul 6. Proiectul a fost aprobat în CGMB, dar a stat acolo până în 2016, când, după multe insistențe, am reușit, pentru școala 156, să mut proiectul la sectorul 6. Aici se construiește extinderea, școala o să aibă spații suplimentare și dotări corespunzătoare, cantină, sală de mese, ateliere … etc.
Mă opresc pentru astăzi … dar revin, problemele învățământului preuniversitar și, mai ales, al celui obligatoriu, sunt fabuloase …

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.