fbpx

BREAKING Șeful ISMB, demis de ministrul Educației, după declarațiile în cazul elevului care s-a aruncat de la etaj

Ionel Pușcaș, șeful ISMB, a fost demis de ministrul Educației, după ce, potrivit unui reportaj difuzat de Antena 1, a declarat că incidentul în care un elev s-a aruncat de la geamul școlii a fost ”o joacă obișnuită”. Demiterea a fost confirmată pentru Educație Privată de Sorin Cîmpeanu.

” Ministerul Educației nu poate tolera astfel de abordări superficiale in situații care necesita mai mult decât oricând empatie, înțelegere și responsabilitate”, a declarat Cîmpeanu pentru Educație Privată.

CONTEXT

Un elev de clasa a şasea s-a aruncat pe geam de la etajul  unei școli din Bucureşti, în pauză, relatează Observator News. Incidentul s-a întâmplat la Școala George Bacovia, din Sectorul 4.

Potrivit sursei citate, colegii copilului povestesc că, înainte să se arunce, băiatul le-ar fi spus că vrea să moară din cauza umilinţelor pe care le suportă.

Copilul a fost dus cu ambulanţa la spitalul Marie Curie pentru investigaţii. Din fericire, a scăpat cu leziuni minore. Putea fi însă o tragedie pe care cei care se ocupă de educaţia copiilor o tratează cu lejeritate.

„O joacă obişnuită… Ce sa va zic…a avut o stare de nervi. Nu neapărat s-a certat cu un elev, a evocat că a băut o … Cola. Pur şi simplu a fugit şi a sărit pe geam.”, a declarat Ionel Puşcaş, inspector general ISMB.

Mai şocant este că tocmai cei care ar trebui să-i apere pe copii de comportamente umilitoare, nu văd gravitatea situaţiei.

„Când el a vrut să se arunce, colegii îl încurajau să sară, în loc să îl tragă sau ceva. Ziceau că nu ai curaj, SARI, SARI! L-au bătut colegii, îl jigneau, îl umileau”, spun unii dintre copiii care au asistat la scenă.

4 comments

  1. nicoleta spune:

    Asa se cuvenea? Dar ce va schimba? Prea putin; mai nimic in esenta….

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.