fbpx

Florin Cîțu: Vom încerca să producem vaccinul anti-Covid în România, la Institutul Cantacuzino

Premierul Florin Cîțu a declarat, sâmbătă, că România va încerca să producă vaccinul anti-Covid în România, la Institutul Cantacuzino, relatează Digi 24. Acesta a spus că a discutat cu executivul european despre disponibilitatea de a produce serul. Totodată, el a afirmat că România nu va achiziționa vaccinul rusesc Sputnik V.

Întrebat dacă România a discutat cu Rusia sau China pentru a achiziţiona vaccinuri produse de aceste țări, în contextul în care Ungaria a luat două milioane de doze de vaccin Sputnik V, prim-ministrul a declarat: „Nu, România a avut o comunicare cu Comisia Europeană. Vom încerca să producem vaccinul în România, la Institutul Cantacuzino. Am trimis o scrisoare, în urma unei întrebări adresate de Comisia Europeană, şi ne-am arătat disponibilitatea de a produce vaccinul în România. Asta este calea pe care mergem noi”.

Întrebat când va începe statul român să producă serul, Florin Cîțu a răspuns: „Am început discuţiile. Am spus că avem capacitatea. Aşteptăm răspunsul Comisiei Europene în acest sens”.

Liderii din Franța, Germania și Comisia Europeană sunt printre oficialii europeni de rang înalt care lasă deschis drumul aprobării vaccinului Sputnik V produs de Rusia.

Ungaria este prima țară UE care a aprobat vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19. Statul a optat pentru achiziţionarea de vaccinuri din Rusia şi China pentru a accelera campania de vaccinare.

Liderii din Franța, Germania și Comisia Europeană sunt printre oficialii europeni de rang înalt care lasă deschis drumul aprobării vaccinului Sputnik V produs de Rusia. Ungaria este prima țară UE care a aprobat vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19. Statul a optat pentru achiziţionarea de vaccinuri din Rusia şi China pentru a accelera campania de vaccinare.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.