fbpx

Directoarea unei școli cere daune morale de 250.000 de lei de la părintele care a reclamat o învățătoare

Constantin Burduhosu a fost dat în judecată de directoarea Școlii Gimnaziale Leonardo da Vinci din București, unde învață copilul acestuia. Virginia Marilena Stan, în calitate de persoană fizică, cere daune morale de 250.000 de lei, după ce părintele a dezvăluit public că învățătoarea face meditații în privat cu elevii din clasă, activitate interzisă prin legislația în vigoare, afirmând că este protejată de directoarea unității de învățământ.

În luna aprilie, situația a fost prezentată de către părinte și Consiliului de Administrație al școlii, care i-a respins, însă, acuzațiile. Acesta s-a adresat și Ministerului Educației, dar a depus și plângere penală împotriva învățătoarei, Constantin Burduhosu precizând că învățătoarea ar organiza tabere nefiscalizate cu elevii din clasă, dar și că i-ar fi abandonat copilul, nesupravegheat, în exteriorul școlii, ca răzbunare pentru faptul că părinții săi nu „cotizează” la meditații.

„Pentru că am avut curajul să mă lupt cu sistemul în vederea stopării efectuării de meditații nelegale cu proprii elevi și am adus la cunostință de nereguli presei, dar și pentru a mi se închide gura, doamna director a Școlii Gimnaziale Leonardo da Vinci m-a acționat în instanță în calitate de persoană fizică și dorește să se îmbogățească de pe urma mea, un părinte din cadrul unității de învățământ pe care o păstorește, și îmi solicită pe calea instanței suma «neglijabilă» de 250.000 lei, reprezentând daune morale”, a declarat Constantin Burduhosu pentru educatieprivata.ro.

Directoarea școlii a solicitat suma de 250.000 de lei, conform informațiilor publicate pe portalul instanței de judecată.

Virginia Marilena Stan susține în cererea de chemare în judecată că „toate aspectele învederate sunt neadevărate, subsemnata în calitate de director școală, am soluționat sesizările și plângerile în acord cu reglementările legale și în limitele legale ale competenței mele, de multe ori, nmediind conflictul personal ivit între pârât și cadrul didactic. Atacurile în presă la adresa subsemnatei, în calitate de director de școală, inițiate de pârât, în urma șantajului acestuia, se datorează de fapt împrejurării că am refuzat să dau curs solicitării insistente a acestuia de a formula, în numele unității de învățământ, plângere penală împotriva învățătoarei Popescu Daniela pe motiv că aceasta efectuează meditații în timpul libe, activitate ilegală în opinia sa, ce trebuie controlată și sancționată de școală și că nu am «dat-o afară» pe aceasta, măsură ilegală și abuzivă și contrară legii.”

Am cerut un punct de vedere de la ISMB în acest caz, însă instituția nu a răspuns solicitării.

Un părinte a reclamat-o pe învățătoarea copilului său că face meditații ilegale. ISMB: Nu putem supraveghea locuințele profesorilor

1 comment

  1. Paula spune:

    E cel putin amuzant cum toata tarasenia porneste de la niste copii de I-IV care fac meditatii. Poate dau capacitatea la 10 ani, poate dau BAC-ul, ca altfel nu imi explic aceasta nevoie … :))))

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.