fbpx

Ciolacu, în Parlament: România nu trebuie să mai aibă profesori cu 2 și 3 la titularizare

Premierul desemnat Marcel Ciolacu a declarat joi, în Parlament, că România nu trebuie să mai aibă în sistemul de educaţie oameni cu 2 şi 3 la titularizare, care s-au făcut profesori doar pentru că n-au găsit altceva mai bun de făcut.

„Sunt pregătit să discut oriunde şi oricât cu profesorii pentru a găsi împreună soluţiile corecte la această problemă. După 30 de ani, acest Guvern este pregătit să facă dreptate dascălilor. Acesta este angajamentul meu ferm ca viitor prim-ministru. Dincolo de asta, trebuie să fim conştienţi că nu este vorba doar de bani.

Banii daţi fără cap se vor risipi ca apa în nisip şi peste patru ani vom fi în acelaşi loc. Trebuie ca specialiştii din Educaţie, alături de profesori şi Ministerul Educaţiei, să găsească un sistem prin care salariile să reflecte în mod corect respectul cuvenit meseriei, dar şi performanţa. Este nevoie de criterii, profesorii care muncesc din greu trebuie răsplătiţi, trebuie să câştige mai mult, pentru că aşa este normal.

România nu trebuie să aibă licee în care niciun elev nu ia Bac-ul, România nu trebuie să mai aibă în sistemul de educaţie oameni cu 2 şi 3 la titularizare, care s-au făcut profesori doar pentru că n-au găsit altceva mai bun de făcut, dar pentru asta trebuie să facem un sistem echitabil, performant şi avantajos pentru toţi profesorii care îşi fac datoria”, a declarat Ciolacu, citat de Agerpres.

4 comments

  1. Bristena spune:

    Așteptăm măsuri legislative clare, de prevenire a angajării profesorilor prost pregătăți profesoinal în învățământ. De asemenea, așteptăm pârghii legislative clare, prin intermediul cărora profesorilor slab și foarte slab pregătiți profesional, să li se întrerupă C.I.m. – ul chiar în timpul anului școlar.

  2. marilena croitoru spune:

    Asteptam? Sau ne implicam? Solicitam o platforma online in care sa facem propuneri de criterii de evaluare a profesorilor. Eu, profesor fiind, consider ca elevii sunt capabili sa evalueze corect intr-un chestionar cu da si nu, cu conditia ca evaluarea negativa acordata de catre elevii cu note sub 7 la disciplina in cauza sa fie excluse pe motiv de subiectivism. Elevul este cel care stie cel mai bine ce ii livreaza profesorul si cand elevii iti spun ca atunci cand se simt saturit ancora lor afectiva, ma gandesc ca poate si Omul profesor o fi avut un merit!

  3. Marcel Condrea spune:

    Eu zic sa incepem cu voi ăștia care vreți performanță bla bla bla bla,bla bla bla…să i punem apoi pe toți profesorii și cei titulari și suplinitorii sa dea un examen cu subiecte foarte dificile…ce note vor lua???cred că cei ce dau examene in fiecare an suplinitorii se vor descurca mai bine decât titularii…cei mai dezavantajați vor fi cei ce predau de zeci de ani la gimnaziu…au uitat tot ce s a învățat în facultate.dar cei trecuți de 50 60 de ani???cum pot fi evaluați împreună cu cei de 30 40 ani … altă chestiune…sa lui elevii să evalueze profesorii???și acum se fac chestionare și te doare mintea cine ia punctaje foarte mari…profu x că da note mari profu y care în loc de materie îi lasă să se joace pe telefon…iar chestia asta că intră în sistem profesorii cu note de doi și trei este o minciună sfruntată… dacă un cadru didactic nu ia peste cinci la titularizare in vară v a da examen în toamnă unde iar trebuie sa ia minim 5 altfel stă pe tușă 1:an …deci hai sa fim serioși și să punem puturoșii de elevi la învățat…nu mai dați vina pe profesori… indolenții digitali mediocri elevi care nu citesc o carte care în clasa a 12 a nu știu nici tabla înmulțirii…pt că doamnele titulare cu grad 1 și 2 permit telefon mobil și tableta la ore…alta cântă formule la fizică alta povesti la chimie și calcule matematice pe telefon… învățați învățați și iar învățați spunea un mare om …

  4. Mihai spune:

    Daca as sti ce profesie are Ciolacu, tare mult as vrea sa ii pun cateva intrebari din domeniul lui. Cu asa conducatori suntem vai de capul nostru. Acest Ciolacu, eu unul cred ca este cel mai nepregatit, needucat, incapabil prim-ministru care l-a avut vreodata o țară, nu doar Romania.
    Nu imi vine sa cred, ca unul care a facut o facultate neacreditata si a luat licenta multi ani mai tarziu dupa terminarea facultății, a ajuns prim-ministru! La ce salarii au profesorii, normal ca intra in sistem doar oameni incompetenti, adica cei care nu se pot face politisti comunitari, asistente (la stat nu in privat), functionari prin primarii, politisti, militari, etc.
    Mai taiati un 1% din salariul fiecarui angajat cu salariul minim pe economie si mai mariti-le celor din magistratură pensiile speciale.
    Daca tot sunt atat de corecte aceste pensii speciale atunci hai sa luam cu toții!
    TRAIASCA PENSIILE SPECIALE!

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.