fbpx

Cîmpeanu: 68% din școli și grădinițe pot începe cu prezență fizică. Raportările vor fi verificate în toată țara

Procentul de școli și grădinițe care au atins pragul de 60% al vaccinării personalului și pot începe cu prezență fizică de luni a ajuns la 68%, a anunțat, în această seară, la B1 Tv, ministrul Educației.

Potrivit datelor comunicate de minister, procentul respectiv era, joi, semnificativ mai mic: 54%. Acest procent rezulta din datele raportate vinerea trecută. 

Sorin Cîmpeanu a comunicat, în intervenția de la B1Tv, și județele în care există cea mai mare proporție de școli care au trecut de pragul de vaccinare:

Dolj-88%

Dâmbovița și Vâlcea- 85%

Întrebat despre școlile ale căror procente de vaccinare în rândul personalului au crescut spectaculos în ultimele două zile, Cîmpeanu a răspuns: ”De luni vom verifica cu echipe de control în toată țara modul în care s-a raportat rata de vaccinare în școli”.

Educație Privată a relatat, astăzi, despre mai multe astfel de cazuri:

De exemplu, Școala Gimnazială I.G. Duca din București anunța, joi, o rată a vaccinării de 51%, adică sub pragul care i-ar fi permis să reia activitatea în format fizic:

Vineri, aceeași școală ajunsese la aproape 70% rată de vaccinare. Școala respectivă nu a comunicat numărul de angajați, deci e imposibil de calculat câți ar fi trebuit să se imunizeze într-o singură zi pentru a ajunge la acest procent. De precizat, însă, că Școala I.G.Duca transmite, pe pagina sa de internet, că are  peste 1100 de elevi în 35 de clase, deci se numără printre unitățile cu un număr consistent de angajați.

Grădinița M.Ap,N nr 2 are o creștere la fel de spectaculoasă de la o zi la alta.

Situația de joi- 41,6%

Situația de vineri: 66,66%

Un caz special semnalat de un cititor este al Școlii Gimnaziale ”Dimitrie Onciul” din Straja.

În această situație, procentele de vaccinare au scăzut abrupt, ceea ce ar fi imposibil în realitate, pentru că ar fi însemnat ca angajații să se poată ”des-vaccina”.

Marți, școala respectivă anunța o rată a vaccinării de 77%;

 

Miercuri, unitatea de învățământ prezenta o scădere dramatică a procentului de angajați vaccinați: sub 30%:

 

Joi, procentul a urcat din nou: peste 40%:

 

La rândul său, organizația FePAL a atras atenția asupra unui caz de aceeași natură:

Caz semnalat de părinți din Colegiul Harnaj, București
Rata de vaccinare a cadrelor didactice/nedidactice din Colegiul Harnaj este de 55,77%.
După decizia comunicată de ministrul Sorin Cîmpeanu, părinții ne semnalează că reprezentanți ai conducerii și profesori diriginți cheamă totuși elevii la școală luni, în contradincție cu decizia Ministerului Educației, chiar dacă rata de vaccinare a profesorilor este sub 60%.
În prima lună și jumătate de școală, cel puțin 2 elevi ai colegiului, pozitivați, au anunțat că sunt infectați dar au fost obligați să vină la cursuri chiar și 5 zile după anunț. Natural, aceștia au infectat colegi și familiile acestora.
În această avalanșă de decizii împotriva sănătății publice și a sănătății copiilor, părinții care sperau că vor putea profita de faptul că rata de vaccinare în colegiul lor este sub 60% și că își vor putea astfel proteja copii, sunt disperați în găsirea unei soluții.
Dacă sunt și alte situații de școli cu rată de vaccinare sub 60% unde se fac presiuni asupra părinților de a trimite totuși copiii la școală, vă rugăm să ni le semnalați, să le faceți publice.
Ulterior, FePAL a remarcat că procentul a crescut brusc la 60,78%, situație în care elevii vor fi obligați să meargă luni la școală.

Ministerul Educației poate verifica dacă procentele de vaccinare comunicate de școli sunt reale, a transmis, ieri, pentru Educație Privată Ioana Lazăr, secretarul general al instituției.

”Ministerul poate face controale. Putem să verificăm dacă sunt respectate regulile și dacă aceste date sunt corecte. Ministerul este operator de date personale pentru toate instituțiile din sistemul școlar”, a declarat Ioana Lazăr pentru Educație Privată.

Secretarul general al ministerului a adăugat că și Poliția poate face verificări, în cazul în care există sesizări în baza unor suspiciuni privind datele comunicate. ”Sunt informații în baza cărora se iau decizii administrative”, a explicat Ioana Lazăr.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.