fbpx

Un elev de clasa a șasea şi-a atacat un coleg cu cuţitul la şcoală

Un elev de clasa a şasea de la o şcoală din Vâlcea şi-a atacat colegul cu un cuţit de scrisori. A fost oprit însă la timp de ceilalţi copii, scrie Gazeta de Sud.

Conducerea şcolii a demarat o anchetă imediat ce a aflat despre incident. Totul ar fi pornit de la o ceartă între doi elevi de clasa a şasea. Cei doi s-ar fi şi agresat, apoi unul dintre ei a mers acasă într-o pauză, a luat un cuţit de scrisori şi s-a intors la şcoală.

„Referitor la incidentul din data de 25 ianuarie a.c., care a avut loc între 2 elevi ai unei unități de învățământ din municipiul Drăgășani, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgășani”, potrivit IPJ Vâlcea.

Recomandările Ministerului Educației în astfel de cazuri

Autorii actelor de violență au nevoie de susținere din partea elevilor și a profesorilor, afirma Ministerul Educației în luna noiembrie a anului trecut. Instituția transmite mai multe recomandări pentru gestionarea acestor situații:

Nu doar victimele actelor de violență au nevoie de sprijin și susținere, ci și autorii.

Dacă sunteți în rolul de părinte, este important să comunicați cu onestitate cu copilul dumneavoastră, să evitați folosirea etichetelor, să evaluați corect importanța și gravitatea situației în care se află copilul. Reacția calmă, fără judecarea persoanei, dar prin care analizați comportamentele și consecințele acestora vă poate ajuta să purtați o discuție sinceră cu copilul și să îl asigurați că îl veți susține și veți găsi împreună soluții la problema cu care se confruntă. Dacă ați fost informat de către personalul unității de învățământ în legătură cu fapte de violență în care copilul dumneavoastră a fost implicat, mențineți un contact regulat și colaborați cu cadrele didactice, inclusiv cu profesorul consilier școlar.

Dacă sunteți în rolul de #profesor, găsiți recomandările ministerului în articolul de mai jos.

Și autorii actelor de violență au nevoie de sprijin, afirmă Ministerul Educației

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.