fbpx

Târguri de Crăciun în 25 de şcoli pentru strângerea de fonduri necesare reparațiilor

25 de şcoli din ţară vor organiza târguri de Crăciun, pe 16 decembrie, în cadrul unei campanii lansate de Organizaţia Narada. „Salvează o școală” îşi propune să strângă fondurile necesare reparațiilor în unitățile de învățământ. Obiectele care vor fi scoase la vânzare vor fi confecţionate de elevi, scrie Revista Golan.

Smiley, Feli, Marius Moga, Antonia, Selly, Randi, Edward Sanda, Cleopatra Stratan, WRS, Alex Velea, Cosmin Savu, Olimpia Melinte, Daddy Cool, Alina Ceusan, Irina SSW (Deaconescu), Bogdan Ioan, Eugenia Nicolae, Roxana Hulpe, Aluziva, Răzvan Munteanu şi scriitorii Camelia Cavadia, Iv cel Naiv și Remus Boldea se alătură micilor întreprinzători, donând obiecte care vor fi licitate la târguri pentru a aduna fonduri destinate reparațiilor școlilor.

„Salvează o şcoală” sprijină 25 de unităţi de învăţământ care au listat alerte pe HartaEdu cu nevoia soluţionării unei urgenţe legate de siguranţa copiilor în clase să demareze demersuri pentru rezolvarea acestora. Campania reprezintă, totodată, și un manifest al elevilor prin care aceștia atrag atenția și invită la implicare astfel încât să poată învăța în condiții adecvate.

Dintre şcolile participante la evenimentul din 16 decembrie, cel puţin trei au nevoie de amenajarea grupurilor sanitare, patru de reconsolidare şi/sau renovarea acoperişului, trei de refacerea instalaţiei electrice, una de centrală termică, alte cinci de amenajări interioare şi schimbarea mobilierului şcolar, trei de tehnologie şi calculatoare, laptopuri şi videoproiectoare, cinci de amenajarea unui spaţiu exterior şi mai multe de amenajarea unei biblioteci moderne.

„În prezent, nivelul de siguranță din școlile din România este foarte scăzut, atât din punct de vedere seismic și sanitar, dar și din punctul de vedere al construcției și al siguranței la incendiu. 42% dintre clădirile în care funcționează școli sunt amplasate în zone cu risc seismic ridicat, ¼ dintre școlile din România, preponderent din zonele rurale, utilizează sobele ca principală sursă de încălzire. În ultimii 10 ani cel puțin 11 instituții de învățământ din România s-au prăbușit peste elevi la ore, aproximativ 4.200 de școli din România, însumând peste 155.486 de elevi, nu au acces la grupuri sanitare în incinta școlii, jumătate dintre acestea fiind amplasate în curte și sunt lipsite de apă curentă și canalizare.  În momentul de față, pe HartaEdu sunt înscrise peste 1100 de alerte din partea școlilor din România, cu impact asupra a aproape 300 de mii de elevi. Într-un singur an de la lansarea platformei au fost soluționate peste 200 de astfel de alerte, cu impact pentru peste 150 de unități de învățământ din țară și peste 30.000 de elevi, cu o investiție ce trece de 2,7 milioane de lei”, potrivit sursei citate.

În prezent, pe HartaEdu sunt înscrise peste 1.100 de alerte din partea şcolilor din România, cu impact asupra a aproape 300.000 de elevi. Într-un singur an de la lansarea platformei au fost soluţionate peste 200 de astfel de alerte, cu impact pentru peste 150 de unităţi de învăţământ din ţară şi peste 30.000 de elevi, cu o investiţie ce trece de 2,7 milioane de lei. 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.