Un copil educat este un om câștigat, Alătură-te comunității www.educatieprivata.ro și vei afla primul sau prima despre ceea ce te interesează : concursuri, olimpiade, baterii de teste, meditații sau despre activitățile de timp liber pe care le recomandăm.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate.
Alătură-te comunității cadrelor didactice www.educatieprivata.ro si vei avea acces la exemple de bune practici, invitații la seminarii și conferințe despre educație și anunțuri de carieră din țară sau stăinătate.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate
Un părinte informat se va înțelege mult mai ușor cu propriul copil. Alătură-te comunității de părinți www.educatieprivata.ro și vei primi informații despre sistemul de învățământ privat, alternativele educaționale, ofertele școlilor private, consursuri și olimpiade, meditații sau programele de pregătire anunțate de unitățile școlare partenere.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate
Secretar de stat: Sincer, nu doar copiii cu medii peste 9 contează. Contează toți copiii
16 Iulie 2022, 18:51
Sursă foto: Ziarul de Iași
Bogdan Cristescu, secretar de stat în Ministerul Educației, a explicat, la Digi 24, ce pot face elevii cu medii peste 9 care au rămas nerepartizați în prima etapă de admitere la liceu.
Dialogul dintre Bogdan Cristescu și moderatorul Digi 24:
Ce s-a întâmplat? Cum e posibil să ai 10 la mate și să nu prinzi niciun liceu?
Este o situație tristă pentru elev, mai ales cu nota 10 la matematică. Este o situație tristă pentru părinți. În mod cert, nu au fost completate suficient de multe opțiuni. Din păcate, asta arată încă o dată faptul că e nevoie de mai multă consiliere și mai multă orientare școlară la nivelul școlii.
Ce soluție e pentru copiii ăștia? Care sunt copii excepționali la notele astea.
Să știți că am stat și m-am uitat la cei 15 copii peste 9. Sincer, nu doar ei contează. Contează toți copiii și așa trebuie să ne uităm. Dar m-am uitat și, de exemplu, este situația unui copil din Cluj, cred, cel care a avut media cea mai mare. În Cluj, din fericire, mai sunt locuri rămase neocupate, la un liceu teoretic pe care eu îl apreciez, Liceul Teoretic Mihai Eminescu, este drept că aceste locuri sunt pentru învățământul bilingv. Sunt 6 locuri acolo. Și cei doi copii din Cluj care au medie peste 9 pot încerca la acest liceu, cu condiția să poată vorbi limba franceză la un nivel minim.
Probabil să și dovedească lucrul acesta.
Da. Este a doua etapă a admiterii, în care ei, între 27 și 28 iulie pot obține acest certificat de competențe.
Peste 6.800 de elevi au rămas fără locuri la liceu, în urma repartizării computerizate, în prima etapă de admitere.
Dintre aceștia, 259 au media de admitere între 8 și 10, iar 15 dintre ei au media între 9 și 10.
Printre aceștia, sunt și elevi care au obținut note maxime la una din probele de la Evaluarea Națională.
Aproape jumătate dintre elevii care au participat la prima sesiune de admitere au fost admiși la prima opțiune de liceu, a anunțat Ministerul Educației, într-un comunicat.