fbpx

Părinții unui elev cu buza spartă la școală nu au fost anunțați, pentru că „nu este nimic grav”

Un elev de la Şcoala „Gheorghe Ţiţeica” din Craiova a stat mai bine de trei ore cu buza spartă, în urma unui incident care s-a petrecut în prima pauză. Conducerea unității de învățământ nu a anunţat părinţii, iar medicul de la cabinet i-a spus copilului de 10 ani că nu este nimic grav. Ulterior, băiatul a avut nevoie de intervenţie chirurgicală și necesită 8-9 zile de îngrijiri medicale, scrie Gazeta de Sud.

Părinţii copilului au fost revoltați de atitudinea conducerii şcolii şi a personalului didactic, care nu le-au comunicat nimic şi au minimalizat incidentul. Rana provocată după prima oră de curs încă sângera la prânz, potrivit acestora.

„Ce m-a deranjat cel mai şi cel mai mult a fost răspunsul doamnei de la cabinet – că nu are nimic şi în câteva zile îşi revine. Şi când l-am văzut… Nu am fost sunaţi, de la 8:45, de la prima pauză, până la 12:30, când l-am luat, a stat aşa. Am fost cu el la medicina legală, de unde mi-au sugerat să iau legătura cu specialiştii de la chirurgie maxilo-facială, unde i-au scos un hematom care se formase acolo şi l-au cusut. De la nu are nimic şi dat din umeri s-a ajuns la asta”, a declarat tatăl băiatului.

Mama elevului subliniază nepăsarea cadrelor didactice.

„Nu căutăm vinovaţi, sunt copii, se întâmplă, nu vrem să fie sancţionaţi, dar mi s-ar părea firesc să se poarte o discuţie cu ei şi cu părinţii lor. Problema cea mai mare este că nu am fost sunaţi pentru a fi anunţaţi ce s-a întâmplat. Nu copiii sunt problema aici, problema sunt adulţii care nu au luat nicio atitudine şi au decis că nu este nimic grav. Când copilul a ieşit de la şcoală, buza încă îi sângera. Nu a fost dat cu nimic, nu mi se pare normal. Iar când noi am pus problema ni s-a repetat acelaşi lucru, că nu este nimic grav”, a declarat Ana-Maria pentru Gazeta de Sud.

Conform certificatului eliberat de IML, rănile suferite de Ştefan necesită 8-9 zile de îngrijiri medicale, după ce medicul a constatat o „plagă de 1 centimetru cu hernierea ţesutului subiacent” și că trauma ar fi dus şi la o scurtă pierdere a cunoştinţei: „afirmativ la pierderea stării de conştienţă posttraumatic”.

Tatăl lui băiatului a depus plângere la Secţia de Poliţie nr. 3 şi intenţionează să depună o reclamaţie şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj. 

„Nu vreau să schimbe învăţătoarea, eu sunt mulţumită de această clasă, nu vreau să schimbe şcoala. Dar trebuie schimbate nişte atitudini”, spune mama copilului.

Jurnaliștii locali au contactat conducerea școlii pentru a obține un punct de vedere.

„În urma discuţiei cu cei de la cabinetul medical, au precizat că la momentul constatării situaţiei medicale a elevului, aceasta nu impunea un control sau o intervenţie chirurgicală, motiv pentru care nu au recomandat contactarea părinţilor pentru a fi luat copilul de la şcoală şi a fi dus mai departe la o specialitate chirurgicală. Copilul a fost în şcoală până la finalul programului, sub supravegherea doamnei învăţător, nu a mai acuzat ceva pentru a reveni în cabinetul medical”, a spus directoarea unităţii de învăţământ, Atia Fodor, pentru Gazeta de Sud.

Citeste articolul complet gds.ro.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.