fbpx

Meme cu genți Glovo, apărute după examene. Profesor: De când munca reprezintă o rușine?

Cristian Tănase, profesor la Liceul Teoretic Ion Barbu din Capitală, a reacționat după ce în spațiul online au apărut imagini ironice cu genți Glovo, în contextul afișării rezultatelor la examenele naționale.

Cadrul didactic atrage atenția că munca nu e o rușine, iar societatea ar trebui să respecte inclusiv meseriile precum cea ce curier sau de cameristă.

Ce spune profesorul Cristian Tănase: 

Am văzut ieri o postare pe Facebook cu titlul: „S-au afișat notele la Evaluarea Națională” și o imagine cu genți de la Glovo.

De când munca reprezintă o rușine? De ce toată lumea consideră corect că toți trebuie să fie directori, manageri, avocați, profesori (aici nu se bagă prea mulți că sunt salariile mici) etc.
Să ne imaginăm o lume în care toți am fi directori? 🙂 Cine ne va livra mâncarea prin Glovo? Cine ne va servi la un restaurant? Cine ne va găti mâncarea? Cine ne va face curățenie în camera de hotel când suntem plecați într-o vacanță? Sau cine ne va duce cu Uber-ul prin oraș? Ori cine ar conduce trenul spre mare sau spre munte?

Nu toți copiii pot avea note de 10 nici la Evaluarea Națională și nici la Bacalaureat. Nici nu trebuie. În schimb, ar trebuie să aibă un minim de cunoștințe, astfel încât atunci când întrebi pe cineva unde este Drobeta Tr.Severin să nu îl caute prin Moldova sau prin Ardeal. Sau dacă întrebi unde este Dunărea să nu îți arate Prutul.

Și poate, cel mai important, ar fi ca elevii să învețe la școală să comunice, să zâmbească, să lucreze în echipă, să știe că nu este greșit ca un bărbat să plângă, să nu își cenzureze emoțiile, să stie cum să își plătească o factură, cum fac un transfer bancar, cum dau index-ul la furnizorul de electricitate. Aceste lucruri, din păcate, școala în prea puțină măsură te învață. Iar aceste deprinderi chiar te-ar ajuta în societate.

Da, nu toți putem fi de 10 la Matematica ori la Limba română, dar toți putem fi de 10 în societate, fie că livrezi mâncare pe bicicletă, fie că servești pe cineva la masă ori gătești în bucătărie la călduri insuportabile. A munci nu este o rușine! O rușine este să te ascunzi în spatele unei diplome și să nu muncești!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.