fbpx

Funeriu: Miniştrii care mi-au urmat au luat şansa a 140.000 de copii să meargă la o școală bună

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, susține că miniștrii care i-au urmat în funcție au privat 140.000 de copii de șansa de a merge la o școală bună, prin decizia de a nu menține clasa a noua în ciclul gimnazial.

Funeriu afirmă, pe pagina sa de Facebook, că îi e greu să înțeleagă de ce această opțiune nu este reluată acum.

Ce spune Daniel Funeriu:

Una din modificările esențiale aduse de Legea 1/2011 a fost trecerea clasei a IX-a la gimnaziu. Ca tot ceea ce era inteligent şi acest lucru a fost eliminat de guvernele lui Ponta.

Sunt multe argumente pentru o astfel de trecere, niciunul împotrivă, expun aici doar cel mai simplu şi uşor de înțeles argument pentru:
Azi avem 220.000 de elevi în colegiile naționale, presupus cele mai bune şcoli. Adică 55.000 de copii dintr-o generaţie. Dacă am fi trecut clasa a IX-a la gimnaziu, am fi putut şcolariza în colegiile naționale tot 220.000 de elevi, dar 73.000 de copii dintr-o generație, adică aproape 20.000 de copii în plus cu şansa de a merge în şcoli presupus foarte bune.

În concluzie: modificând Legea 1/2011 miniştrii care mi-au urmat au luat şansa a 140.000 de copii (7 ani a câte 20.000) să meargă la o şcoală bună.
PS: dacă luăm în considerare toate colegiile (340.000 de elevi), a fost furată şansa a 225.000 de copii să meargă la un colegiu.

Sper că înțelegeți cât bine ar fi făcut Legea 1/2011, cât rău a făcut Ponta cu clica lui hrănită de mediocritatea a cărei matcă a fost Andronescu şi cât de greu îmi e să înțeleg de ce această opțiune nu este reluată acum.

1 comment

  1. ROȘU ROXANA spune:

    Eu nu înțeleg matematica dvs. ! … acest număr de copii nu este pierdut sau dispărut, ci se regăsește în clasele altor licee ! … majorarea numărului de elevi cu 20.000 ar fi condus, evident, la scăderea mediei de admitere la colegiile „bune”, ceea ce este posibil să le fi știrbit din renume ! …
    Nu sunt o expertă, dar sunt o trăitoare a anului în care s-a mutat grupa pregătitoare la școală și am fost martora unor mari eforturi ale școlilor de a încorpora aceste efective prin mărirea numărului de învățători și a numărului de schimburi de învățare (datorat lipsei de spațiu) ! … în condițiile în care se construiseră multe creșe și grădinițe, dar foarte puține școli ! … cred că adăugarea fortuită, în același spațiu, a elevilor de clasa a noua, ar fi dus la o împovărare de neînchipuit a școlilor gimnaziale ! … dar dincolo de ceea ce cred eu și de calculul acesta aritmetic al dvs., aveți și niște studii de impact care să susțină utilitatea acestor mișcări ?! …

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.