fbpx

Detectoare de arme și de explozibili în școli, propuse de AUR într-un proiect de lege

Sursă foto: https://campuslifesecurity.com/

Mai mulți parlamentari AUR au depus la Senat un proiect de lege conform căruia în școlile cu probleme de siguranță ar urma să fie instalate detectoare de arme și de explozibili.

Intenția proiectului este de a completa Legea nr. 35/2007 privind creșterea siguranței in unitățile de învățământ.

Ce prevede proiectul inițiat de AUR:

  1. La art. 4, după alin. (2), se introduc patru alineate noi, alin. (3) – alin. (6), care vor avea următorul cuprins:

,,(3) Măsurile prin care crește siguranța unităților de învățământ, la care fac referire prevederile alin. (1), pot consta și in instalarea de sisteme de detectare a substanțelor, armelor, explozibililor sau a materialelor de orice natură care pot provoca o pagubă.

 

  1. Luarea măsurilor prevăzute la alin. (3) este obligatorie atunci când la nivelul unității de învățământ sunt înregistrate cel puțin trei sesizări în legătură cu săvârșirea unor fapte care aduc· atingere siguranței din interiorul unității de învățământ sau cu existența unui risc ca asemenea fapte să fie săvârșite.
  2. Prin excepție de la prevederile alin. (4), luarea măsurilor prevăzute la alin. (3) este obligatorie dacă în interiorul unității de învățământ a fost săvârșită, cu intenție fără intenție, una dintre faptele incriminate ca infracțiuni contra integrității corporale sau sănătății, contra libertății, contra libertății și integrității sexuale sau care au in componenta elementului material al infracțiunii asemenea fapte, sau există pericolul săvârșirii unei asemenea fapte, chiar și în lipsa înregistrării unei sesizări la nivelul unității de învățământ respective.
  3. Necesitatea luării măsurilor prevăzute la alin. (3) este decisă de către consiliul profesoral al unității de învățământ, printr-un raport întocmit de acesta. Raportul întocmit va fi înaintat Inspectoratului de Politie Județean sau Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, după caz, care va stabili ce măsura concretă este necesar a fi adoptată, dintre cele prevăzute la alin. (3). Inspectoratul de Poliție Județean sau Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, după caz, va înainta actele consiliului județean, Consiliului General al Municipiului București sau consiliului local, după caz, în vederea alocării resurselor financiare necesare pentru implementarea măsurilor stabilite.”

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.