fbpx

Barna: Partea de educație din PNRR, considerată suficient de matură și închegată

Vicepremierul Dan Barna a declarat, în seara aceasta, la Digi 24, că partea de educație se numără printre capitolele din Planul Național de Reconstrucție și Reziliență (PNRR) considerate de Comisia Europeană ”suficient de mature și de închegate”.

Dan Barna a făcut această declarație în contextul în care există o dezbatere publică în legătură cu felul în care România și-a construit proiectele pentru PNRR în unele domenii, precum irigațiile sau infrastructura rutieră.

Programul România Educată va beneficia de o finanțare substanțială din PNRR, de circa 4 miliarde de euro, potrivit declarațiilor făcute de președintele Klaus Iohannis.

Acești bani vor include și digitalizarea în Educație: formarea competențelor digitale și asigurarea resurselor educaționale digitale, pentru care vor fi alocați 780 de milioane de euro.

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a anunţat că România va depune la Comisia Europeană Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pe 31 mai. El a adăugat că niciun proiect nu a fost respins, deoarece nimic nu a fost depus oficial, și că în acest moment au loc negocieri tehnice cu reprezentanții CE. În perioada următoare, la Bruxelles va merge și premierul Florin Cîțu pentru a discuta despre PNRR.

„Continuăm discuțiile pe toate proiectele și toate componentele. CE are dialogul acesta cu toate statele membre. În discuţia cu preşedintele, cu prim-ministrul, cu domnul Orban şi cu cei doi vicepremieri am convenit ca mâine, în discuţia pe care o să o am cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Vestager, să mergem pe calendarul de depunere pentru 31 mai pentru PNRR”, a spus Cristian Ghinea, după discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis.

Programul România Educată va beneficia de o finanțare substanțială din PNRR, de circa 4 miliarde de euro, potrivit declarațiilor făcute de președintele Klaus Iohannis. Acești bani vor include și digitalizarea în Educație: formarea competențelor digitale și asigurarea resurselor educaționale digitale, pentru care vor fi alocați 780 de milioane de euro.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.