fbpx

Subiectele la Bacalaureat 2023, rezolvate în timp real pe WhatsApp (Antena 3)

foto: antena3.ro

Absolvenţii claselor a XII-a au găsit o modalitate de a copia la proba de Limba și literatura română, susținută astăzi la Bacalaureat, cu ajutorul aplicației mobile WhatsApp.

Potrivit Antena 3, a fost creat un grup pe aplicația WhatsApp, unde candidații aflați în sala de examen postau subiectele primite, iar ceilalți membri se ofereau să le trimită rezolvările.

În cursul dimineţii, un participant anonim a postat un cod QR WhatsApp într-un grup Facebook. Prin scanarea acestuia, participanţii grupul de pe Facebook aveau acces într-o conversaţie privată pe WhatsApp. Candidații postau subiectele primite la Limba și literatura română, iar ceilalți membri trimiteau rezolvările în timp real.

Pe de altă parte, platforma dexonline.ro a publicat o listă cu termenii care au fost cei mai căutați în timpul examenului național. În fruntea listei se află „de bună seamă”, care a fost căutat de 771 de ori, „implozie”, accesat de 615 ori și „bunăvoie” de 258 de ori.

Administratorii au precizat ulterior că „am verificat logurile și aproape 100 dintre căutările lui „de bună seamă” au fost înainte de ora 10 (inclusiv câteva înainte de ora 6)! Asta în condițiile în care în medie, în ultima lună, a fost o singură căutare pe zi pentru această sintagmă!”

La subiectul I, profil real şi tehnologic, elevii au primit un text la prima vedere – „Ion Creangă. Viața și opera”, de George Călinescu – pe baza căruia au avut de rezolvat cinci cerințe, notate cu câte șase puncte fiecare, care se pot rezolva pe baza informațiilor din fragmentul primit, iar la punctul B, notat cu 20 de puncte, au avut de redactat un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumenteze dacă oamenii trebuie sau nu să exprime recunoştinţă faţă de şcolile în care au fost formaţi, potrivit Antena 3.

La subiectul II, profil real şi tehnologic, candidații au avut de comentat, în minimum 50 de cuvinte, poezia „A mele visuri…”, de Alexandru Vlahuță, text la prima vedere, notat cu 10 puncte, evidenţiind realaţia dintre idea poetică şi mijloacele artistice.

La subiectul III, profil real şi tehnologic, elevii au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularităţi ale unui text narativ studiat, aparţinând lui Liviu Rebreanu sau lui Camil Petrescu, fiind notat cu 30 de puncte.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.