fbpx

Sinuciderile în rândul elevilor, unul dintre motivele pentru redeschiderea școlilor în Las Vegas

Sinuciderile în creștere printre elevi reprezintă unul dintre motivele principale pentru care autoritățile din Las Vegas au decis să redeschidă școlile, scrie The New York Times.

Conform publicației citate, o legătură fermă între numărul de sinucideri în rândul adolescenților și închiderea școlilor este greu de făcut, dar urgențele în creștere în materie de sănătate mintală și ratele de sinucidere indică faptul că acestea reprezintă un preț al pandemiei.

De când școlile și-au închis porțile în martie, un sistem de avertizare timpurie care monitorizează episoadele de probleme de sănătate mintală ale elevilor a trimis peste 3.100 de avertizări către oficialii din district în legătură cu gânduri suicidare, posibilă auto-vătămare sau strigăte de ajutor. Până în decembrie, 18 studenți și-au luat viața.

Ponderea sinuciderilor printre elevii din Las Vegas și din împrejurimi a determinat districtul Clark, al cincilea ca mărime din țară, să readucă elevii cât mai repede posibil în clase. În această lună, consiliul școlar a dat undă verde unei prime faze care vizează redeschiderea claselor primare și a unor grupuri de elevi cu dificultăți, chiar dacă regiunea extinsă Las Vegas continuă să înregistreze un număr mare de cazuri și decese cauzate de coronavirus.

Superintendenții din întreaga țară cântăresc beneficiul educației în persoană față de costul sănătății publice, urmăresc cazurile de îmbolnăviri și de decese în rândul profesorilor și al personalului. Pe de altă parte, autoritățile sunt preocupate de prețul psihologic și academic pe care închiderea școlilor îl are aproape copiilor în ultimul an. Riscul de sinucideri ale elevilor i-a neliniștit pe mulți lideri ai districtului, determinându-i pe unii, cum ar fi superintendentul de stat din Arizona, să citeze acea teamă în pledoariile publice pentru a ajuta la atenuarea răspândirii virusului, notează The New York Times.

„Mă doare când aud despre apariția problemelor de sănătate mintală ale tinerilor, cum ar fi sentimentele crescute de lipsă de speranță și sinuciderea tinerilor în statul nostru”, a spus oficialul Spuse Hoffman. „A fi tânăr în 2020 înseamnă a experimenta o lume pe care nici măcar adulții din viața ta nu o pot înțelege”, a adăugat acesta.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.