fbpx

Scriitorul Radu Vancu: E vital ca profesorii să nu renunțe la grevă

Scriitorul Radu Vancu afirmă că este vital ca profesorii să nu renunțe acum la greva generală.

Dacă, totuși, vor renunța, disprețul establishmentului politic pentru ei, până acum oarecum camuflat, va fi de acum înainte la vedere, spune scriitorul.

„E vital ca profesorii să nu renunțe la grevă.

Fiindcă dacă vor pierde acum vor pierde pentru totdeauna. Iar disprețul establishmentului politic pentru ei, până acum oarecum camuflat, va fi de acum înainte la vedere & imposibil de suportat.

În consecință statutul lor în clasă, oricum fragilizat, va fi pulverizat de-a binelea. Toată lumea va vedea în profesor cel mai disprețuit mod de existență profesională.

Și, dincolo de toate astea, profesorii nu trebuie să renunțe fiindcă lupta lor e justă. România nu are absolut nici o șansă să ajungă o țară respectabilă fără profesori respectați.

Sunt sigur că profesorii știu asta. Sunt sigur că și părinții & elevii știu. Mai trebuie s-o știe și guvernul.

Și o va ști. Încă o săptămână de grevă – și sunt absolut convins că politicienii vor învăța în sfârșit să respecte profesorii.

Iar dacă n-o vor face, tot dezastrul & toate consecințele vor fi vina politicienilor – și nu a profesorilor. Sunt sigur că, de asemenea, părinții & elevii știu și asta.

Nu cedați. Suntem alături de voi”, le-a transmis scriitorul Radu Vancu profesorilor.

1 comment

  1. Florin spune:

    Tot respectul pentru profesori. Orice om echilibrat înțelege că trebuie să aibă salarii mai mari. Totuși, mie mi se pare trist că despre copii nu vorbim deloc. Marirea salariilor profesorilor ar fi doar un punct dintr-un pachet de măsuri din mult așteptată reformă a educației. Caut, încă, o explicație logică, de ce Ministerul educației a fost cel mai batjocorit după revoluție, a avut cei mai mulți miniștri și fiecare a început o nouă propria reformă, anulată de următorul ministru. Am auzit argumentul că salarii mai mari duc automat la creșterea actului educațional. Ziceam de oameni echilibrați. Cine ar crede așa ceva? O nefericită iluzie. Copiii buni, care chiar vor sa învețe bine, vor sta in continuare cu fundul pe scaun cel puțin 8 ore pe zi, adunate școală-acasă, vor face tot atât de puțin sport, vor face tot atât de multe meditații, dacă nu mai multe, că a devenit un scop în sine, ghiozdanele vor fi tot că rucsacii de drumeție, abandonul școlar va fi la fel, rezultatele la evaluării naționale vor fi la fel, manualele vor fi la fel de dificile, încă vom avea predare după dictare, tinerii vor ieși din școală la fel de dezorientați, școlile profesionale vor fi tot închise etc etc etc. Lucrurile s-au degradat in așa hal încât nu știu cine ar putea face ordine într-o dezordine învechită.

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.