fbpx

Școala lui Schrödinger – simultan atât închisă, cât și deschisă

Photo 195305907 © Martinmark | Dreamstime.com
de Codruț Baciu
În 1935, fizicianul austriac Erwin Schrödinger a imaginat un experiment mental foarte interesant care a rămas în istorie drept Școala lui Schrödinger.
Pe scurt, paradoxul propus de el consta în imaginarea unei școli care este simultan atât închisă, cât și deschisă, în funcție de un eveniment aleator anterior.
Acest experiment s-a bucurat de atenție în special în România, unde liderii țării s-au folosit cu succes (deși greșit în judecată) de argumentația exercițiului pentru a justifica, la începutul secoului 21, diverse decizii.
-Bună ziua, de la DSP suntem.
-Trăiască și înflorească!
-De ce țineți școala dechisă, dacă legea spune că trebuie închisă?
-E închisă, să trăiți, doar ușile sunt deschise, ca să aerisim.
-Dar sunt copii în școală.
-Destul de puțini și nu i-a chemat nimeni.
-Ok, o veți închide azi, altfel luați amendă.
-Ea este închisă, dar înțelegem aveți dreptate, decidem luni.
-Azi e luni, decideți azi.
-Cealaltă luni, că azi avem închis.
Sursă foto: https://www.dreamstime.com/back-to-school-university-student-girl-wearing-covid-mask-walking-campus-backpack-books-laptop-corona-virus-lifestyle-image195305907
Acest experiment s-a bucurat de atenție în special în România, unde liderii țării s-au folosit cu succes (deși greșit în judecată) de argumentația exercițiului pentru a justifica, la începutul secoului 21, diverse decizii. Acest experiment s-a bucurat de atenție în special în România, unde liderii țării s-au folosit cu succes (deși greșit în judecată) de argumentația exercițiului pentru a justifica, la începutul secoului 21, diverse decizii.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.