fbpx

Moneda emisă de UK în memoria lui H.G. Wells are greșeli flagrante: un trepied cu patru picioare și ”Omul invizibil” cu joben

Moneda emisă de Monetăria Regală în memoria faimosului autor de literatură science ficțion H.G. Wells conține erori flagrante, care i-au indignat pe admiratorii acestuia, transmite CNN.

Printre acestea, un trepied cu patru picioare și Omul Invizibil reprezentat cu un joben drept accesoriu.

Noua monedă de 2 lire sterline (2,70 dolari), emisă pentru a marca 75 de ani de la moartea lui Wells, include imagini din două dintre cele mai celebre cărți ale sale și a fost descrisă de Monetăria Regală ca având un ”design care provoacă fiori pe șira spinării” atunci când a fost arătată publicului .
Dar inexactitățile monedei i-au îngrozit pe fanii autorului. Mai mulți dintre admiratorii lui Wells au reacționat îngroziți la vederea trepiedului cu patru picioare, care ar fi trebuit să evoce o mașină de război folosită de marțieni în „Războiul lumilor”.

După cum sugerează și numele, trepiedul avea doar trei picioare în romanul lui Wells. „De câți oameni a fost nevoie pentru a aproba asta? Știau să numere? Știau ce înseamnă prefixul” tri „??” a întrebat artistul Holly Humphries pe Twitter.
Fanii au fost, de asemenea, dezamăgiți de apariția unui joben, în semn de omagiu față de o altă carte celebră a scriitorului, „Omul invizibil”.

”Omul invizibil nu era un domn și nu purta joben”, a spus Adam Roberts, vicepreședintele organizației H.G. Wells Society.
„Bănuiesc că designerul a fost influențat, în mod conștient sau nu, de Gentleman Ghost de la DC Comics – dar ce a făcut nu are nimic de-a face cu Wells”, a adăugat Roberts.

Herbert George Wells (n. 21 septembrie 1866, Bromley, Kent – d. 13 august 1946, Londra), cunoscut mai bine sub numele de H. G. Wells, a fost un scriitor englez celebru pentru cărțile sale de ficțiune precum Mașina timpului, Războiul lumilor, Omul invizibil, Primii oameni în Lună și Insula Doctorului Moreau. A mai publicat nuvele contemporane, istorie și comentarii sociale. A fost un socialist declarat și un pacifist, operele sale mai târzii devenind tot mai politice și didactice. Atât Wells cât și Jules Verne sunt recunoscuți ca „părinții genului științifico-fantastic”.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.