fbpx

Lucrările de la Bacalaureatul de toamnă să fie corectate digitalizat în toate județele – intenție declarată de Min. Educației

Ministerul Educației transmite, într-un raport prezentat azi în ședința de Guvern, că intenționează ca, la Bacalaureatul de toamnă, lucrările candidaților să fie corectate digitalizat în toate județele.

Această idee este prezentată de minister ca una dintre soluțiile pentru corectarea disfuncționalităților constatate la examenele naționale de anul acesta:

„Extinderea/generalizarea evaluării digitalizate a lucrărilor în cadrul evaluării naționale pentru
absolvenții clasei a VIII-a și a examenului național de bacalaureat, în vederea creșterii
obiectivității în evaluare și eliminării posibilelor erori. De menționat că și în acest an școlar
Ministerul Educaței a organizat evaluarea digitalizată a lucrărilor pentru județele pilot
respectiv: Dâmbovița pentru Evaluarea Națională și Călărași pentru Bacalaureat.
Intenționăm ca pentru sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat, evaluarea
digitalizată să se extindă în toate județele țării”, afirmă instituția, în documentul citat.

Alte măsuri propuse de Ministerul Educației, în context: 

Implementarea proiectului de evaluare standardizată, formarea cadrelor didactice în domeniul evaluării și dezvoltarea corpului de experți în evaluare;

Tipizatele pentru lucrarea scrisă la examenul de bacalaureat trebuie să fie sub formă de broșură ca la examenul de evaluare națională sau prima pagină a foii de examen să fie printată pentru fiecare candidat odata cu subiectul de examen.

Revizuirea metodologiilor de examen şi a procedurilor operaționale (proceduri clare, punctuale, eficiente) aferente examenului de Evaluare națională/ Bacalaureat până la data de 31.08.2023.

Luarea de măsuri care să împiedice utilizare de către candidați, a unor mijloace tehnologice de comunicare la distanță, pe perioada probelor scrise (detectoare de metale, sisteme de bruiaj) până la organizarea examenelor naționale din anul școlar 2023-2024.

Pentru comisia județeană de evaluare națională/ bacalaureat, stabilirea unui număr mai mare de membri pentru a se putea realiza atât monitorizarea activității din centrele de examen și evaluare, cât și verificarea corectitudinii calculării și introducerii corecte a notelor în aplicație și asigurarea transportului tezelor din județul de origine în județul evaluator.

Citește raportul integral, aici:

RAPORT

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.