fbpx

Limitarea mandatelor rectorilor, respinsă la Comisia de învățământ din Camera Deputaților

Limitarea mandatelor rectorilor la maximum două a fost respinsă, azi, de Comisia de învățământ din Camera Deputaților, a anunțat senatorul USR Ștefan Pălărie.

Acesta afirmă că o parte din deputații PSD și PNL au votat pentru respingere.

Anunțul făcut de Pălărie: 

Tocmai au votat în Comisia de Învățământ de la Camera Deputaților un raport de respingere la o lege propusă foarte simplă:

Limitarea mandatelor rectorilor din România la doar 2 mandate indiferente dacă sunt complete sau nu. Propunerea noastră nu era altceva decât revenirea la forma inițială a legii LEN1/2011 Funeriu – Miclea.
Ce ne-a fost dat urechilor să audă:

Argumente sterile: autonomia universitară – haide să îi lăsăm pe ei să decidă.

Argumente subiective: dacă face treabă bună de ce nu poate rămâne mai mult?

Argumente stupide: de ce plecați de la premiza că rectorii care stau astăzi mai mult de 2 mandate sunt rău intentionați? (au fost „bolnavi”, și-au suspendat mandatul și acum au 3… care e problema?).

Argument șoc: eu nu știu dacă e bine sau nu e bine 4, 5, 8 ani de mandat, unu – două – nouă mandate, dar cred că mai bine votăm împotriva acestei legi. (noaptea minții).

Am văzut un vot evident, vădit politic (doar USR a votat împotriva raportului de respingere votat de majoritatea – nu chiar toți – PSD PNL UDMR).

Eu încă mă întreb câți din parlamentarii Guvernării, înainte să pună capul pe pernă se întreabă oare ce au făcut astăzi pentru binele educației? Se intreabă oare de ce ne prăbușim în TOP 1000 universități la nivel mondial? De ce România nu contează pe harta mondială a cercetării și performanței academice? Ce putem face? O fi bună limitarea cu mandatele rectorilor? A ieșit ditamai Universitatea București să spună că ei sprijină limitarea. Cred că nu se întreabă niciunul.

În încheiere las aici un citat de la un rector care încă mă infiorează prin periculozitate lui:

„- Auzi, eu NU înțeleg de ce universitatea noastră scade în topurile internaționale, că noi facem EXACT același lucru de ani de zile, oare de ce scădem?”

Vă las să judecați încotro mergem cu mentalitatea asta… când statele inteligente investesc sume uriașe într-o educație modernă conectată cu economia și trendurile viitorului.

Guvernul nostru … iși bate joc in parlament (cu voturi politice lobotomizate) de generațiile care vin … insistând să facă aceleași lucruri proaste cu aceeași oameni care țin țara pe loc.

La ce să ne mai așteptăm de la noile legi ale educației? – întreb retoric…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.