fbpx

Groaza de interacțiunea cu sistemul de educație – explicație a unui sociolog pentru migrația românilor

Sociologul Vladimir Ionaș menționează groaza de interacțiunea cu sistemul de educație printre motivele pentru care mulți români aleg să se mute în alte țări.

”Cauzele sunt numeroase. Eu aș numi printre principalele cauze serviciile pe care le oferă statul cetățeanului, în special în domeniile de maximă importanță, cum ar fi sănătatea și educația, sunt principalele motive pe care ți le enumeră oamenii care locuiesc în diaspora și care au preferat să rămână acolo cu copiii, să își aducă și familia și să își facă un viitor în în alte state. Pentru că, din păcate, în ultimii 30 de ani, cea mai mare parte a societății nu a identificat foarte mari avansuri în aceste domenii.”, a declarat sociologul, la Radio România Actualități.

Oamenii au așteptări, dar, din păcate, acestea au fost înșelate și, în plus, problema principală este că statul nu a reușit în ultimii 10 ani, de când oamenii care urmăresc ce se întâmplă din punct demografic în România, au atras atenția și au spus că e nevoie de planuri și strategii pe termen mediu și lung pentru a opri declinul demografic, nu au venit cu astfel de de planuri și de strategii și probabil vom vedea situația înrăutățindu-se de la an la an. Din ce în ce mai mulți oameni, inclusiv din generația mea, de exemplu, care au copii mici, își doresc să plece din țară tocmai pentru că sunt îngroziţi de interacțiunea pe care o au cu sistemul sanitar și sistemul de educație, a adăugat Vladimir Ionaș.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.