fbpx

Daniel Funeriu îi descrie acid pe Andrei Marga și Ecaterina Andronescu: ”Moșulică grafoman”, ”Cel mai desăvârșit mincinos”

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, i-a descris pe un ton acid pe ex-miniștrii Andrei Marga și Ecaterina Andronescu.

Funeriu a publicat portretele celor doi în contextul controversatei declarații în care Anbdrei Marga afirma că Ucraina ar trebui să cedeze părți din teritoriul său către țări precum România și Rusia.

Ce spune Daniel Funeriu:

În 2011, când am dat Legea 1, mi se opuneau:
Marga, Andronescu, politicienii dovediți plagiatorii, rectorii fabricilor de diplome (care aveau o cifră de afaceri de 500 de milioane de euro anual), sindicatele.
Marga, un sin1stru moşul1că grafoman, avea o imagine bună, fraierise milioane de oameni cu sforăiturile lui despre „rrreformăă”, era văzut de mase ca un „adevărat filosof”, foarte greu de combătut pe planul imaginii.

Andronescu -cel mai… desăvârşit mincinos pe care l-am văzut vreodată- cu moaca ei de bătrânică cumsecade era greu de combătut de un bărbat de 40 de ani („uite nesimțitul ăsta cum o agresează pe neajutorata bătrânică cumsecade”).
Sindicatele îi dădeau înainte cu amenințări de grevă (nu au făcut niciuna în final…), iar fabricile de diplome, cărora Andronescu le făcuse rost de sute de milioane de euro din POSDRU, finanțau la greu presa şi politicienii din parlament să mă toace.

Pe scurt eram singur împotriva marilor mafii. Mi-a luat un an să fidelizez personalul din minister şi inspectorii şcolari generali. Pentru că eu credeam în proiectul gândit la origine de Miclea şi rafinat de mine şi colaboratorii mei, am zdrobit aceste personaje toxice. Nu am cedat, premierul şi preşedintele m-au susținut.
Costul pentru mine a fost enorm: imaginea care mi-a fost făcută, prin trucaje, de presă, era opusul realității, alianțele pentru a mă da jos erau foarte puternice.

Dragii mei:
eu am nervii tari, şi şi când mor, o să mor în picioare.
Dar pentru că marii intelectuali ai nației şi voi -votanții- nu ați simțit că începusem prima şi singura revoluție morală din România ultimilor 32 de ani, şi nu v-ați aliat cauzei, din comoditate sau lipsă de discernământ, ați ratat momentul şi ratat rămâne încă vreo 30 de ani. Nu mai prindeți curând o echipă cum a fost cea pe care am construit-o cu Miclea.
Cineva întreba ieri „de ce ar vrea cineva să fie politician”? Eu ştiu de ce am vrut eu, şi de ce am vrut educația: pentru a pune țara mea pe un fundament moral solid de pe care putem să arătăm lumii de ceea ce suntem în stare.

Cu regret vă spun că azi, din lipsă de discernământ, continuați să creşteți mici androneşti şi mici andreimargi, care vă aburesc cu bibliotecile de cărți citite şi fraze pompoase.
Noapte bună, România.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.