fbpx

Directoare, despre masa caldă în școli: Ar trebui să se generalizeze

sursă foto: Freepik

Programul guvernamental, deocamdată pilot, prin care se acordă o masă caldă preşcolarilor şi elevilor ar trebui să se generalizeze, afirmă directoarea unei școli din Sibiu.

Nelia Corobană, directoarea școlii gimnaziale „Radu Selejan” din Sibiu, spune că elevii de aici așteaptă pachetul cu nerăbdare.

„Noi nu suntem în primul an și deja copiii sunt obișnuiți cu acest sandviș și vă pot spune că elevii noștri îl așteaptă. Întreabă în fiecare zi când vor primi și dacă va fi ca anul trecut. Pentru că am avut o firmă extraordinară, din Alba, iar sandvișurile aduse de ei au plăcut mult copiilor. Au fost încântați. Avem copii care sunt vegetarieni, avem și copii care au intoleranță la gluten și atunci avem pachete și pentru aceștia. Este un proiect foarte frumos care ar trebui să se generalizeze”, a declarat spune Nelia Corobană pentru Turnul Sfatului.

Directoarea unei alte școli sibiene spune că programul este un ajutor real pentru părinți. 

„Programul a fost un mare ajutor pentru familii – părinți și copii – care nu și-au mai făcut griji în privința pachetului pe care trebuiau să-l pregătească pentru scoală, iar pentru preșcolari, siguranța unui meniu echilibrat și bogat din punct de vedere nutrițional, având în vedere tipurile de nutrienți de care au nevoie copiii – vitamine, minerale, carbohidrați, proteine și grăsimi. Copiii așteaptă cu nerăbdare și interes derularea programului și în acest an școlar, pentru că s-au bucurat din plin de produsele deosebite oferite în cadrul acestuia. Este de mare ajutor pentru creșterea gradului de participare la activitățile școlare, pentru că este un sentiment minunat să vii la școală într-un mediu frumos amenajat, în care te așteaptă personal bine pregătit, cu suflet mare, o școală  în care beneficiezi nu numai de dotări moderne, ci și de masă zilnică gustoasă, sănătoasă și hrănitoare”, a spus Patriciei Gal, directoarea școlii gimnaziale nr. 23, pentru Turnul Sfatului.

La Iași, Consiliul Judeţean își schimbă strategia pentru a reuși să asigure elevilor mesele zilnice. Instituţia a lansat o licitaţie pentru încheierea unui acord-cadru valabil pe o perioada de patru ani, iar costurile estimate se ridică la peste 100 milioane lei, potrivit Ziarul de Iași.

Programul-pilot de acordare a unui sprijin alimentar pentru preşcolari şi elevi continuă și anul acesta, însă masa caldă va fi acordată doar în 450 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat. Pe perioada desfăşurării cursurilor în anul şcolar 2023-2024, preşcolarii şi elevii din aceste unităţi de învăţământ de stat vor primi gratuit un pachet alimentar sau o masă caldă pe zi.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.