fbpx

Cîmpeanu: Consilierul școlar trebuie să stea în școală. Tot personalul CJRAE trece la Direcțiile județene

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a explicat, la o dezbatere organizată de Alianța ”O Voce pentru Educație”, în ce fel va activa consilierul școlar după ce va fi adoptată noua Lege a educației. 

Declarații făcute de ministrul Educației pe acest subiect:

Consilierul școlar este profesor. Tocmai pentru că este profesor, trebuie să stea în școală. Cu tot profesionalismul consilierului școlar, este imposibil să consiliezi 1000 de copii. După criza sanitară, lucrurile au devenit și mai acute. Important e să stea în școală. Pe mine personal nu mă va putea convinge nimeni că o persoană care stă într-un loc total diferit, nu în școală, fără să cunoască elevii, profesorii, părinții și problemele va ști să consilieze acel copil.

De aceea, personalul CJRAE va rămâne, va fi preluat tot personalul la nivelul Direcțiilor Județene de  Învățământ Preuniversitar. Doar că personalul de execuție va trebui să stea în școală. Niciodată nu vom putea anticipa când un elev  va avea probleme care să necesite intervenția consilierului.

În plus, avem partea de orientare școlară. Ea se face de către diriginte și de către consilierul școlar. Dacă nu stă în școală, îmi puteți cum ar putea să cunoască activitatea, competențele, aspirațiile fiecărui elev?

În plus, avem partea de orientare școlară. Ea se face de către diriginte și de către consilierul școlar. Dacă nu stă în școală, îmi puteți cum ar putea să cunoască activitatea, competențele, aspirațiile fiecărui elev?

9 comments

  1. Buzatu Dana spune:

    Domnule Ministru, consilierii din cadrul
    CJRAE isi desfasoara activitatea in scoli. Doar sunt coordonati de CJRAE. Dumneavoastra nu cunoasteti realitatea in prezent. Sustineti ceva ce nu cunoasteti. Ar trebui sa va informati , fiindca apareti complet nepregatit.

  2. Arpasanu Polixenia spune:

    Buna ziua domnule ministru!
    Pentru o mai bună informare a opiniei publice ne spuneti si noua unde își desfășoară acum activitatea consilierii scolari?
    Mai concret, unde stau, unde au biroul acum?
    Din ceea ce spuneti in spatiul public se intelege ca nu stau in scoala, ori din cate stiu eu tocmai acolo stau, în cabinetul care funcționează în scoala, acolo unde el exista.
    Pentru școlile care nu au cabinete, respectiv consilieri scolari exista la nivel de județ 2,3 consilieri care deservesc punctual școlile fără consilieri arondați. Doar acestia stau in CJRAE, la centrul județean.
    Pentru o informare corectă.

  3. Bogdan spune:

    Din cate stiu eu si pana acum consilierul scolar tot in scoala si-a desfasurat activitatea. Niste elevi nu intrebati sa vedeti parerea lor despre consilier, bine ca il intrebati pe acest om care arunca fumigene doar ca sa isi scape seful din servicii de acuzatiile de plagiat.

    Spuneti-i direct, in fata, ca e un mincinos. De unde are el informatia ca pana acum consilierii au stat undeva, nu se stie unde, si nu in scoala?

  4. Ștefănescu Roxana spune:

    Consilierul școlar își desfășoară activitatea în școală, în cabinetul psihopedagogic. Problema e că nu e permanent în școală, norma lui depinzând de numărul de elevi . La fel se întâmplă și cu medicul și asistentul medical: sunt zile când în școală nu poate fi prezent niciunul, căci au normele împărțite în două școli. Ar fi bine să existe PERMANENT un cadru medical pe parcursul programului școlar.

  5. Luminița Țițeică spune:

    Consilierul școlar este angajat al CJRAE, dar își desfășoară activitatea în cadrul Cabinetului școlar de asistență psihopedagogică din școală… deci cunoaște problemele tuturor elevilor din școală, domnule ministru!
    Sunt singurul consilier școlar într-o școală cu 1989 elevi, deși legea prevede 500 elevi pentru un post de consilier școlar, cum credeți că e posibil să fac față tuturor problemelor? Am simțit de nenumărate ori că nu mai pot, că sunt epuizată… Dar cui pasă de acest fapt?

    – Încadrați consilieri școlari conform legislației (un consilier școlar/500 elevi)!
    – De ce sunt necesare cele 4 ore de predare/săptămână? Se face economie la buget? Renunțați la orele de predare!!! Este atâta nevoie de timp pentru consiliere individuală/de grup/ la clasă, orientarea elevilor în carieră…

  6. Carmen Vescan spune:

    Exact ce spuneati.Un consilier scolar la 1000 de elevi?Mai ales dupa pandemie?Si cum ramane cu un profesor de sprijin,un teacher assistent la clasele numeroase?In Romania educata nu conteaza starea psihica a dascalului,a elevului…

  7. Corina spune:

    Pentru cati copii cu probleme de învățare si comportamentale avem intr o singura clasa, e nevoie de 100 de consilieri, psihologi și psihiatrii intr o singura școală, nu de unul singur, d nule ministru… Sunt copii cu CES, fara însoțitori… Este inuman sa ne obligati sa lucram in conditiile acestea pe niște salarii mizerabile… Stresul este enorm…Ajungem de ne imbolnavim pe capete… Depresii, frustrari, nervi intinsi la maximum.. Parintii nu vor sa recunoasca ca acesti copii au nevoie de ajutor special, iar noi ne chinuim zilnic cu parinti, elevi si director… Faceti ceva in sensul asta! Altfel, ne veti vizita la Spitalul 9…

  8. Adrian counseling spune:

    Consilierii școlari vor ,,trece” în subordinea directorilor de școli …PNL prin intermediul masonului securist …nu va tine cont de doleanțele profesorilor consilieri școlari iar legea in parlament va fi votată și promulgata de președintele țării….Deci va trebui înghețat anul școlar 2022-2023 ….GREVA ….! Nu vă lăsați păcăliți de Sorin Ion ,Radu Szekely și toată aleargă de consilieri ai MEN

  9. Ana spune:

    Intr-adevar e nevoie de mai multi consilieri scolari intr-o scoala 3-4 , si mai multi prof de sprijin 3-4 , avand in vedere ca in fiecare an sunt tot mai multi copii cu CES , cu ADHD , tulburari de comportament, TSI, TSA , etc .La nivel de tara nu stiu daca sunt 2000 de prof de sprijin ..raportat la 100000 de copii cu CES …iar numarul creste …In Europa raportul de prof de sprijin /copil CES este de 1/1 !!!!!!!

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.