fbpx

Austria închide școlile și extinde carantina. Guvernul de la Viena: ”Ultima șansă de a opri prăbușirea spitalelor”

Photo by Jacek Dylag on Unsplash

Guvernul de la Viena a anunțat, sâmbătă, că Austria va trece la măsuri mai severe de carantină parțială, inclusiv prin închiderea magazinelor neesențiale și trecerea școlilor la predare online, pe fondul creșterii ratei de infecție cu coronavirus, anunță TIME.

Cancelarul Sebastian Kurz a declarat că măsurile au devenit necesare deoarece Austria a înregistrat 550 de cazuri noi de coronavirus la 100.000 de locuitori în ultima săptămână, un nivel de 11 ori mai mare decât ceea ce autoritățile au spus că ar fi sustenabil pentru sistemul medical.

„Dacă nu reacționăm masiv, atunci există un mare risc ca cifrele să crească în continuare sau să rămână la un nivel ridicat”, a declarat Kurz reporterilor din Viena. Oficialii austrieci din domeniul sănătății nu pot realiza anchete epidemiologice pentru 77% din cazurile noi, a adăugat el.
Începând de marți, țara cu aproape 9 milioane de locuitori va impune o restricție limitată, interzicând oamenilor să părăsească casele, cu excepția cazului de a merge la serviciu, a primi provizii esențiale, pentru a face mișcare sau pentru a ajuta persoanele care au nevoie de asistență. Blocarea parțială este programată să dureze până pe 6 decembrie.

„Recomandarea mea urgentă pentru următoarele patru săptămâni este: să nu ne întâlnim pe nimeni”, a spus Kurz. „Fiecare contact social este cu unul prea mult.”
Pe lângă restaurante și facilități de agrement, care sunt închise de aproape două săptămâni, autoritățile din Austria au decis închiderea saloanelor de coafură, a facilităților sportive și a bibliotecilor.

Ministrul Sănătății, Rudolf Anschober, a avertizat că mulți lucrători medicali sunt aproape de epuizare, spunând că noile măsuri de control al infecțiilor sunt „ultima șansă de a opri prăbușirea spitalelor”.

Cuvintele sale au fost repetate de către medicii din Germania vecină, care au solicitat guvernului să ofere asigurări financiare mai mari spitalelor, astfel încât intervențiile chirurgicale non-urgente să poată fi amânate și personalul să se poată concentra asupra pacienților cu COVID grav bolnavi.

Un sindicat de medici germani și patru asociații medicale au declarat sâmbătă într-o declarație comună sâmbătă că, dacă nu se poate diminua presiunile asupra personalului, „în special multe unități de terapie intensivă vor trece în curând de punctul în care vor ceda”.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.